ελας

Έλεγχο στα οικονομικά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων μετά την προφυλάκιση του πρώην προέδρου της για υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού αναμένεται να γίνει από ορκωτό λογιστή ή οικονομικό τεχνικό σύμβουλο. Σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής Ένωσης της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Πεπραγμένα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Α.Υ.Χ».

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13-09-2023) Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, στον 4ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε κατόπιν των γεγονότων που προηγήθηκαν και συγκεκριμένα η σύλληψη του πρώην Προέδρου της Ένωσης κατηγορούμενου για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία – δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε τόσο ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός του τελευταίου εξαμήνου.

Επιπρόσθετα υπερψηφίστηκε η πρόταση μέλους της Ένωσης, για τον διορισμό οικονομικού τεχνικού συμβούλου ή ορκωτού λογιστή, προκειμένου πραγματοποιηθεί οικονομικός διαχειριστικός έλεγχος των πεπραγμένων της Ένωσης καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών, στα οποία ήταν Πρόεδρος ο ανωτέρω προφυλακισθείς, αλλά και προγενέστερων ετών αν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται ώστε να εκκινήσει άμεσα τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τέλος ορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Υ.Χ. η 17η & 18η Οκτωβρίου στα γραφεία της Ένωσης».