Τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων προκάλεσε η απρόκλητη επίθεση σε βάρος του μέλους της Γιώργου Κώνστα στα Χανιά, την οποία και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.
Ο συνάδελφος μαζί με ερευνήτρια του Ινστιτούτου Υποτροπικών, Ελιάς και Αμπέλου την περασμένη Τρίτη επιχείρησε να εισέλθει σε αγρόκτημα του Ινστιτούτου.
Ωστόσο απειλήθηκε από κάτοικο της περιοχής ο οποίος κινήθηκε εναντίον του και εναντίον της ερευνήτριας απειλητικά κρατώντας σπασμένο ποτήρι και θέτοντας ευθέως σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Για το θέμα έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις.
Όπως ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, «οι δημοσιογράφοι των Χανίων είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες για τα ερευνητικά αποτελέσματα του Ινστιτούτου και για κάθε άλλο ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος και δεν θα υποκύψουν σε όποιες απειλητικές συμπεριφορές.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν ό,τι ορίζει ο νόμος ώστε να προστατευθεί η δημοσιογραφική εργασία και οι λειτουργοί της.
Επίσης καλεί τις τοπικές αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, βουλευτές κά) να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην παρατηρηθούν εκ νέου τέτοιου είδους περιστατικά».