Αυτοψία της Μενδώνη στα Ενετικά Τείχη: Απορίες, σημειώσεις και… ες αύριον τα σπουδαία
Σε πρώτο πλάνο ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλυτάκη

Κράτησε σημειώσεις και διατύπωσε πολλές απορίες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο ανάπλασης του ισόπεδου τμήματος των ενετικών τειχών, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου στην πόλη.

Έπειτα από την συνάντηση στην Περιφέρεια, η υπουργός είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά την εξέλιξη των παρεμβάσεων που εκτελούνται με ευθύνη της Λότζια, και παράλληλα να ακούσει την τεκμηρίωση της δημοτικής Αρχής που αναδιατύπωσε το προαιώνιο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρηση της χρήσης των ενετικών τειχών.

Την κ. Μενδώνη ξενάγησε στο μνημείο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Α.Καλοκαιρινός πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους Ρένα Παπαδάκη, Ν.Γιαλιτάκη, Γ.Σισαμάκη και Στ. Αρχοντάκη Καλογεράκη.

Η επίσημη τοποθέτηση της υπουργού στο αίτημα του Δήμου αναμένεται να γίνει αύριο (Πέμπτη) το πρωί στο πλαίσιο σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων, στη διάρκεια της οποίας θα ανοίξει όλη η παλέτα των θεμάτων που διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου. Θυμίζουμε ότι η Υπουργός θα βρίσκεται στην Κρήτη έως και την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (IMAGE ONLINE)