Αύριο εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αύριο εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Πολιτική, προγραμματική εκδήλωση» και όχι «κεντρική, πανηγυρική ομιλία» χαρακτηρίζουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, την αυριανή εκδήλωση στο Αστόρια, στην οποία και θα παραβρεθεί για να μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη σκιά των τραγικών γεγονότων στα Τέμπη, τα στελέχη του κόμματος θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να αποφύγουν την οποιαδήποτε κριτική, που θα συνέδεε την επίσκεψη Ανδρουλάκη με μια πολιτική φιέστα στον τόπο καταγωγής του.

«Δεν μιλάμε για μια προεκλογική ομιλία, μιλάμε για μια πολιτική εκδήλωση στην οποία θα κατατεθούν προγραμματικές θέσεις» σχολιάζουν άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στο Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας πως στην ουσία η εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο στις 7.00 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στην ουσία αποτελεί τη βάση παρουσίασης του προγράμματος ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία.

«Μην περιμένετε μια απλή ομιλία. Θα υπάρχουν παρεμβάσεις. Συζήτηση. Παρουσίαση προγραμματικών θέσεων σε βάθος. Δεν θα είναι μια σύντομη εκδήλωση» προσθέτουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το σχετικό περίγραμμα.

Στο τυπικό σκέλος της εκδήλωσης που πραγματοποιείται αύριο, ο τίτλος της είναι «Ανθεκτική Οικονομία – Δίκαιη κοινωνία – Ισχυρή Ελλάδα». Στην εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του Ινστιτούτου για τη σοσιαλδημοκρατία IN SOCIAL, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Γραμματέας τομέα ιδιωτικού χρέους και προστασίας δανειοληπτών Δημήτρης Σπυράκος και ο αναπληρωτής Γραμματέας του ίδιου τομέας Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ομιλία θα πραγματοποιήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, η οποία προφανώς δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων, θα έχει πρόσθετα χαρακτηριστικά και θα υπερβαίνει το καθαρό κομμάτι της Οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, λόγω και της πίεσης χρόνου που υπάρχει, στη διάρκεια της ομιλίας θα υπάρξουν αναγκαστικά και ευρύτερες κομματικές τοποθετήσεις, ενώ εκτός απροόπτου, θα παρουσιαστεί και το σύνολο του ψηφοδελτίου του κόμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί. Πιθανότατα πάντως αυτό θα γίνει αύριο, μαζί με την επίσημη παρουσίαση και όλων των υπόλοιπων στελεχών που συμπληρώνουν την «11κάδα» καθώς ο πολιτικός χρόνος πιέζει ασφυκτικά ολοένα και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ που προσδοκά διψήφια ποσοστά για όλη την Ελλάδα και μια πολύ καλή θέση στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.