Αθώος λόγω ακαταλόγιστου ο 37χρονος Ανδρέας για το δολοφονικό αμόκ

Αθώος λόγω ακαταλόγιστου κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου ο 37χρονος που τον Ιούνιο του 2023, σε κατάσταση παραληρήματος,  κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στην σύντροφο του, μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, ενώ έβλεπαν τηλεόραση. Στην συνέχεια, ευρισκόμενος σε αμόκ, προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του με το κουζινομάχαιρο. Ο πατέρας του, ο οποίος έμενε στον επάνω όροφο και άκουσε την κραυγή της νύφης του, έτρεξε και  πάλεψε για να του αποσπάσει το μαχαίρι. Μάλιστα τραυματίστηκε στα δάκτυλα του χεριού του.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά και αφού ο 37χρονος Ανδρέας όλο αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκονταν στην Ψυχιατρική των φυλακών Κορυδαλλού, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου δέχθηκε ότι ο 37χρονος δεν είχε συνείδηση του άδικου της πράξης του και κατά συνέπεια είχε το ακαταλόγιστο. Ο πρόεδρος της έδρας και οι τέσσερις ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης του Ανδρέα λόγω του ακαταλόγιστου. Οι δύο τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε συγκίνηση αλλά και χαρά καθώς άπαντες, ακόμα και η 37χρονη Έμμα, η ζωή της οποίας διέτρεξε άμεσο κίνδυνο, στάθηκε στο πλευρό του, λέγοντας ότι το μόνο που επιθυμεί είναι να γίνει καλά ο Ανδρέας καθώς μεταξύ τους υπάρχει πολλή αγάπη, ακόμα και αν δεν είναι πλέον μαζί.