Τα τεράστια προβλήματα της περιοχής του Οροπεδίου ανέδειξε κατά την επίσκεψη του στον κ. Σκυλακάκη, υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γιώργος Αθανασάκης που έθιξε κυρίως την τοποθέτηση ανεμογεννητριών .Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με αυτή την ενέργεια καθώς είναι καταστροφή και καταπάτηση του τόπου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι διότι το θεωρούμε αυθαίρετη ενέργεια. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη καταπάτηση του τόπου αυτού, ενός τόπου natura.» Δεν είναι λογικό απ’ την μια μεριά να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ζώων που μπορούν να βρίσκονται στα βουνά επειδή η περιοχή είναι natura και απ’ την άλλη να θέλουν να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες, πράγμα το οποίο προμηνύει την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.” ανέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 .
Ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα αφορά την ύδρευση και την άρδευση καθώς ο τόπος που προσφέρει νερό στην μισή Κρήτη, το καλοκαίρι είτε δεν έχει καθόλου νερό ή έχει μόνο για 2 ώρες. «Δεν έχει αποθηκευτεί η κατάλληλη ποσότητα νερού για ύδρευση και άρδευση. Θέλουμε να δρομολογηθεί η κατασκευή μιας νέας λιμνοδεξαμενής για να καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης.»
Είπε επίσης ότι σήμερα Τετάρτη πρόκειται να υπογραφεί στο Ηράκλειο η προγραμματική σύμβαση του έργου που αφορά τα τελεφερίκ με την κ. Μενδώνη, υπουργό Πολιτισμού.
