Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης σε βάρος 41χρονου καθηγητή φροντιστηρίου, τον οποίο καταγγέλλουν πρώην μαθήτριες του για ασελγείς πράξεις σε βάρος τους, σε προγενέστερο χρόνο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται από την ΕΛ.ΑΣ προ μηνών μετά την πρώτη καταγγελία μαθήτριας, ενώ στην πορεία προστέθηκαν άλλες δύο καταγγελίες-καταθέσεις, από μία ακόμα μαθήτρια και από τη μητέρα πρώην μαθήτριας, η οποία σήμερα είναι ενήλικη και ζει στο εξωτερικό.
Όπως έγραψε χθες η «Π», για τα όσα καταγγέλθηκαν, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η δικογραφία συμπληρώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης και επαναδιαβιβάστηκε πριν μέρες στην εισαγγελία Λασιθίου οπότε και πλέον διερευνάται δικαστικώς.
Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις στην περιοχή όπου διαμένουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και αποτελεί «κοινό μυστικό» στην τοπική κοινωνία.
Ο ίδιος πάντως, κατά πληροφορίες, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών από την πρώτη στιγμή, αρνείται τα όσα του προσάπτουν, ενώ από μέρους της υπεράσπισης υποβλήθηκε πολυσέλιδο υπόμνημα τόσο σε επίπεδο νομικό όσο και ουσίας, για τα όσα τον καταγγέλλουν. Ο 41χρονος, ο οποίος έχει τη δική του οικογένεια, θεωρεί ότι οι σε βάρος του καταγγελίες είναι κατευθυνόμενες επειδή, όπως υποστηρίζεται, ο δημόσιος λόγος του είναι αρκετά «ενοχλητικός».
Κύκλοι της υπεράσπισης του καθηγητή εκφράζουν πάντως την ικανοποίηση τους που η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λασιθίου, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «δεν ενέδωσε στις κοινωνικές πιέσεις και έδωσε στον καταγγελλόμενο τη δικονομική δυνατότητα να ασκήσει το σύνολο των ένδικων δικαιωμάτων του, ενώ δεν προέβη σε συλλήψεις εντυπωσιασμού, συνεκτιμώντας και αξιολογώντας βασικές παραμέτρους της δικογραφίας καθώς επίσης την προσωπικότητα του ίδιου και τη στάση που επέδειξε από την πρώτη στιγμή».