«Αρκετά ανεχτήκαμε!»: Οργισμένη επιστολή στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής

«Ντροπή!» Αυτό λένε υγειονομικοί και πολίτες για την δραματική εξέλιξη αναφορικά με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ που κλείνει οριστικά με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών διοικήσεων, ενώ την έχουν ανάγκη εκατοντάδες παιδιά στην Κρήτη.
Μετά την χθεσινή άκαρπη σύσκεψη που έγινε διαδικτυακά με παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλο φάνηκε καθαρά ότι η Κλινική δεν πρόκειται να στελεχωθεί.
Ο Σύλλογος Φίλων της Παιδοψυχιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ «Υδρία»,έστειλε με οργισμένη επιστολή στον Πρωθυπουργό και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας,σημειώνοντας: Κ. Πρωθυπουργέ, έως εδώ η κοροϊδία του Υπουργείου Υγείας για ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης. Δεν ανεχόμαστε το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες λέει δημόσια στη βουλή ότι θα έρθει στην Κρήτη. Μάλλον έχει χάσει τον δρόμο. Το ίδιο ισχύει για την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Αγαπηδάκη και τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο, ο οποίος νομίζει ότι απευθύνεται σε χαχόλους και μπορεί να τοποθετεί την υγεία και τα νοσοκομεία της Κρήτης σαν κουκκίδες στο χάρτη του νησιού.

Έως εδώ λοιπόν, και μην τολμήσει να έρθει κανείς, εάν ο φάκελος που θα κρατά δεν καλύπτει τις λύσεις για τα προβλήματα των νοσοκομείων του νησιού. Αρκετά ανεχτήκαμε και τους διοικητές των νοσοκομείων, που ελάχιστοι από αυτούς έχουν την δυνατότητα να διοικούν ένα τόσο ευαίσθητο τομέα και λειτουργούν σαν φερέφωνα.
Περιμένουμε από εσάς κ. Πρωθυπουργέ να δώσετε τέλος σε αυτή την φαρσοκωμωδία, αφού κάποιοι ικανοί – ανίκανοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν ένα ολόκληρο νησί, το οποίο εξυπηρετεί νοσοκομειακά όλη τη νότια Ελλάδα. Να σταματήσουν τα ψέματα και τις φθηνές δικαιολογίες και να ανοίξει ο οικονομικός κορβανάς, να πληρωθούν όπως πρέπει οι γιατροί και όχι «κόλλυβα». Να γίνουν προσλήψεις και όχι μετακινήσεις, λες και είναι τραμ η υγεία.
Έως εδώ, λοιπόν !Περιμένουμε αποφάσεις. Τέρμα τα λόγια και τα ψέματα. Αναλάβετε δράση, πριν να είναι αργά.»

Διαμαρτυρία

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Το λουκέτο επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους. Δεν το ανεχόμαστε. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κλινική και οι οικογένειες θα αναγκαστούν να αναζητούν λύσεις είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε να μεταβαίνουν στην Αθήνα.»
Το Σωματείο οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 8 Απριλίου στη 1 στην είσοδο του νοσοκομείου, ζητώντας την συμμετοχή όλων.