Το φράγμα Αποσελέμη
Το φράγμα Αποσελέμη χθες υπερχείλισε

Για πρώτη φορά, και μετά από ένα συγκλονιστικό βροχομετρικό ρεκόρ που καταγράφεται τη φετινή χρονιά στην Κρήτη, τα νερά του Αποσελέμη υπερχείλισαν, χθες βράδυ, στο πλαίσιο μιας ελεγχόμενης εισροής νερών από τα πλημμυρικά νερά της ευρύτερης περιοχής. Η όλη διαδικασία έγινε αφού πρώτα διασφαλίστηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών.

Έτσι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το άνοιγμα του θυροφράγματος για τη διοχέτευση των πλημμυρικών νερών του Οροπεδίου στην περιοχή «Χώνος» Οροπεδίου Λασιθίου.

Παράλληλα έγινε και το άνοιγμα του αγωγού εκκένωσης φράγματος Αποσελέμη για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντη του φράγματος στο υφιστάμενο ρέμα Αποσελέμη και ταπείνωση της στάθμης του ταμιευτήρα του Φράγματος.

Για λόγους ασφάλειας έγινε το κλείσιμο των ισόπεδων διαβάσεων των ρεμάτων (ιρλανδικού τύπου) κατάντη του φράγματος στον οικισμό Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΚ ζητά την κατανόηση των πολιτών προκειμένου να μην προσεγγίζουν την παραλίμνια οδό του ταμιευτήρα, καθώς και το ρέμα Αποσελέμη κατάντη του φράγματος έως την εκβολή του και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, ΟΑΚ ΑΕ).