Στην κυκλοφορία δίδεται από σήμερα ο περιμετρικός δρόμος που περνά από το φράγμα Αποσελέμη, όπου μέσα στο Πάσχα είχε σημειωθεί μια μεγάλη κατολίσθηση όταν έπεσαν μεγάλοι όγκοι βράχων στη μέση του οδοστρώματος.
Όπως είναι γνωστό, η σοβαρή αυτή κατολίσθηση σήμανε συναγερμό, και επιστρατεύθηκε από την πλευρά του ΟΑΚ ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης, ο οποίος έχει πολύ σημαντική εμπειρία και γνώση στη διαχείριση τέτοιων προβλημάτων, με σκοπό να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης.
Υπενθυμίζουμε ότι, ο συγκεκριμένος δρόμος κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του φράγματος Αποσελέμη, με σκοπό να αντικαταστήσει τον αντίστοιχο επαρχιακό δρόμο και να συνδέει οδικά το Αβδού, τις Γωνιές, το Μοχό και το Οροπέδιο Λασιθίου.
Άρα πρόκειται για ένα δίκτυο με ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς εξυπηρετεί λειτουργικά την περιοχή, τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο κ. Αγαπάκης ο οποίος σημειώνει ότι ο δρόμος σηκώνει ένα σημαντικό κυκλοφοριακό φορτίο.
Η κατολίσθηση ήταν σοβαρή και αντιμετωπίστηκε και με τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και με την τεχνική καθοδήγηση του κ. Αγαπάκη, έγινε αποκατάσταση.
Ο δρόμος σήμερα βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του, ωστόσο σχεδιάζεται ειδική γεωτεχνική μελέτη, από την πλευρά του ΟΑΚ, προκειμένου να γίνει μια πιο συγκροτημένη παρέμβαση που να διασφαλίζει την όδευση και προοπτικά μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν.