Δικαιώθηκε ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει το ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ με την οποία ζητούσε αποζημίωση ύψους 3.010.757 ευρώ.
Η αγωγή κάλυπτε τη χρονική περίοδο από το 2007 έως και το 2013, δηλαδή αφορούσε στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, στη διάρκεια της οποίας η εταιρεία αξιολόγησε ότι ζημιώθηκε με το παραπάνω ποσό από τη μη νόμιμη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, λειτουργία των πολυσινεμά ΤΑΛΩΣ.
Σε έναν αναλυτικό πίνακα που έχει ενσωματωθεί στο κείμενο της αγωγής, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι εάν το ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ λειτουργούσε υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε, δηλαδή χωρίς την ύπαρξη στην αγορά των πολυσινεμά στο Τάλως, “θα είχε επιπλέον έσοδα τρία εκατομμύρια ποσό το οποίο η εταιρεία θα μπορούσε να έχει εξυπηρετήσει με πλείστους τρόπους όπως ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, η εταιρεία θα μπορούσε να έχει αποπληρώσει μεγάλο μέρος του τραπεζικού δανεισμού”.
Η υπόθεση που χειρίστηκε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Μανόλης Καρνίκης συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο που δεν έκανε δεκτή την αγωγή. Θυμίζουμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ στην πολύκροτη υπόθεση του ΤΑΛΩΣ, που εξακολουθεί να έχει εκκρεμότητες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από σειρά προσφυγών που έχουν γίνει.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά περίπλοκη νομικά υπόθεση που είχε ως αφετηρία την έκθεση που είχε παραλάβει ο Δήμος για τη διακοπή της λειτουργίας και σφράγισης του πολυσινεμά, αφού παρέλαβε τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ακολούθησαν ενστάσεις από την ιδιοκτήτρια εταιρεία των πολυσινεμά, που μεταξύ άλλων έχει κινήσει τη διαδικασία για την υπαγωγή της στον νόμο περί τακτοποίσης των αυθαιρέτων. Το όλο θέμα κλήθηκε να εξετάσει το ΣΥΠΟΘΑ που έχει και τη σχετική από τον νόμο αρμοδιότητα.