Η αποκομιδή απορριμμάτων στους εμπορικούς χώρους
«Θα αξιοποιηθούν αυτοί οι πόροι» είπε ο πρωθυπουργός

Όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες τόσο στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου όσο και στο Βιοτεχνικό Πάρκο Φοινικιάς-Μαλάδων συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συμμετείχε,  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης, οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Μανώλης Κουμαντάκης και του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΟ.ΠΑ Φοινικιάς – Μαλάδων,  Σάββας Καθέρης,  στελέχη της υπηρεσίας Καθαριότητας και μέλη των Δ.Σ των δυο συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την περαιτέρω βελτιστοποίηση της υπηρεσίας αποκομιδής των απορριμμάτων, την ενίσχυση των σημείων εναπόθεσης αποβλήτων αλλά και την τροποποίηση του υφιστάμενου Κανονισμού Καθαριότητας.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη περιορισμού της αφισορύπανσης αλλά και της παράνομης εναπόθεσης ογκωδών αντικείμενων ιδιαίτερα στον αστικό ιστό του Δήμου, ενώ υπήρξε η ενημέρωση από τον κ. Γιαλιτάκη για τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής ως προς τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης απορριμμάτων (υπόγειοι Κάδοι, συλλογή βιοαποβλήτων κ.α.).