H αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα, αν ο Νίκος Σειραγάκης θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης.

Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου στα Γρεβενά επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο αναβλήθηκε για την Πέμπτη καθώς ο Σειραγάκης ζήτησε την εξέταση ενός μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών συνελήφθη ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης- εκτιτέα ποινή- τα 20 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο και είχε αποφυλακιστεί τέλη Απριλίου.

Λίγα 24ώρα μετά την αποφυλάκισή του ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του, ο Νίκος Σειραγάκης ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς.

Παρ΄ όλα αυτά, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισής του.