Αποφασίστηκε η ανάθεση διαγωνισμού για τη -χωρίς εισιτήριο- μεταφορά στο αστικό Ηράκλειο

Στην ανάθεση διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση του έργου της χωρίς εισιτήριο μεταφοράς των πολιτών στο κέντρο του Ηρακλείου αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου μέσα στις επόμενες μέρες.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το μεσημέρι η Δημοτική Επιτροπή με σκοπό να παρατείνει για ένα χρόνο τις χωρίς εισιτήριο αστικές μετακινήσεις με δεδομένο ότι λήγει στις 30 Ιουνίου η σύμβαση που έχει ο Δήμος Ηρακλείου με το αστικό ΚΤΕΛ.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός και να αναδειχτεί εμπρόθεσμα ο ανάδοχος ώστε να μην υπάρξει κενό στις 30 Ιουνίου που λήγει η σύμβαση με το ΚΤΕΛ.

Οι χωρίς εισιτήριο μετακινήσεις των πολιτών στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της προσβασιμότητας στην παλιά πόλη και στο παραλιακό μέτωπο, και την αποθάρρυνση της χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τρείς λεωφορειακές γραμμές, προς το κέντρο της πόλης εφαρμόζοντας τις αρχές τις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Πρόκειται για τη Γραμμή 1 (κόκκινη γραμμή) που εξυπηρετεί την διαδρομή Λιμένας Ηρακλείου – Αστικό Κέντρο – Ν. Αλικαρνασσός – Λιμένας Ηρακλείου. Επίσης οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τη Γραμμή 2 (μπλέ γραμμή) που εξυπηρετεί την διαδρομή Παγκρήτιο Στάδιο – Αστικό Κέντρο – Δήμος Ηρακλείου Ακόμα οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν και τη γραμμή 3 (πράσινη Γραμμή) που εξυπηρετεί τη διαδρομή Μεσαμπελιές (πάρκο Ερυθραίας-γέφυρα Μπεντεβή) – Αστικό Κέντρο – Μεσαμπελιές (πάρκο Ερυθραίας-γέφυρα Μπεντεβή).

Οι γραμμές mini bus 1 και 2 θα λειτουργούν με λεωφορεία ιδιοκτησίας του οικονομικού φορέα ενώ η 3η γραμμή mini-bus στην πόλη του Ηρακλείου, θα γίνει με την χρήση δύο λεωφορείων ιδιοκτησίας κατά κυριότητα του αναδόχου (που στο εξής θα αποκαλούνται «λεωφορεία») και δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μεσαίου (medi-) μεγέθους και μηδενικών ρύπων (που στο εξής θα αποκαλούνται «ηλ. λεωφορεία»), τα οποία ανήκουν κατά κυριότητα αποκλειστικά και μόνο στον Δήμο Ηρακλείο. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 648.008,29€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13 % (εκτιμώμενη αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 84.241,08€ , συνολικό ποσόν 732.249,37€).