Στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων επέστρεψε η 36χρονη έγκυος από το Ρέθυμνο μετά από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της.
Με μεγάλη ανακούφιση αλλά και συγκίνηση υποδέχθηκαν πίσω στο σπίτι ο σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά της την 36χρονη που έδωσε μάχη με τις επιπλοκές του κοροναϊού και κατάφερε να βγει νικήτρια. Η νεαρή μητέρα που είχε προσβληθεί από την covid-19 χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να παραμείνει επί μακρόν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Έδωσε τη μάχη της με όλες τις δυνάμεις της και κατάφερε να βγει νικήτρια.
Η 36χρονη υποβάλλεται τώρα σε φυσικοθεραπείες προκειμένου να μπορέσει να αποθεραπευτεί.
“Όταν πήραμε εξιτήριο και φτάσαμε σπίτι, η μεγάλη μας κόρη έκλαιγε συνέχεια. Πολύ κλάμα. Ο μικρός μας ήταν πιο συγκρατημένος, αλλά η μεγάλη δεν ξεκολλούσε από πάνω της” περιέγραψε ο σύζυγος της 36χρονης στο MEGA.
Όπως εξήγησε, φυσικοθεραπευτής την επισκέπτεται μέρα παρά μέρα στο σπίτι. “Ούτε οξυγόνο θέλει στο σπίτι, ούτε τίποτα. Τώρα αρχίζει σιγά σιγά και σηκώνεται μόνη της με μία μικρή βοήθεια” είπε ο σύζυγος.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα νέα και για το έμβρυο το οποίο παρά την απίστευτη περιπέτεια μεγαλώνει φυσιολογικά, έχοντας ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.
Η ημέρα που η νεαρή ασθενής βγήκε από την πόρτα της εντατικής είναι χαραγμένη στην μνήμη του συζύγου της. “Όταν βγήκε η γυναίκα μου από τη ΜΕΘ την παρατηρούσα, κρατούσε συνέχεια την κοιλιά της. Την βάλαμε στο κρεβάτι, βοήθησα τους γιατρούς, είχε συνέχεια το χέρι στην κοιλιά επάνω, γιατί πριν την βάλουν στην εντατική της είπαν οι γιατροί ότι φοβούνται για το έμβρυο.
Η 36χρονη, που αντιμετώπισε με μεγάλο κουράγιο και δύνμαμη τη σοβαρή περιπέτεια στην υγεία της, σκόπευε να εμβολιαστεί αμέσως μετά τη γέννηση του τρίτου της μωρού.