Ο Michiel van der Meulen
Ο Michiel van der Meulen

Η τέταρτη και τελευταία συναυλία της ενότητας «Μουσικής Μωσαϊκό» θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ,  στον Κηπο του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, στο Χουδέτσι.

Η συναυλία με συνθέσεις του Michiel Van Der Meulen εμπνέεται από το ερώτημα: «από πού προέρχεται αυτή η μουσική;»

Αυτό θα μπορούσε φυσικά να είναι, και συνήθως είναι, μια απλή ερώτηση για τη γεωγραφική προέλευση ενός άγνωστου κομματιού παραδοσιακής μουσικής. Μπορεί ωστόσο να είναι επίσης μια βαθύτερη, πιο προσωπική ερώτηση, ειδικά όταν αναφέρεται στη σύνθεση.

Το έργο του Michiel μετατρέπεται σε έναν ολοένα πιο ολοκληρωμένο προβληματισμό για τις επιρροές καθώς και για το δικό του προσωπικό μουσικό ταξίδι. Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται κυρίως από τις συνθέσεις του υπό το όνομα «Ερατώ», μια από τις εννέα αρχαίες Ελληνίδες μούσες που προσωποποιούν από κοινού την καλλιτεχνική και την επιστημονική έμπνευση.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι μουσικοί: Michiel van der Meulen- ταμπούρα, Χρήστος Μπάρμπας- νέυ, Σέργιος Βούλγαρης- κουντούμ- μπεντίρ, Ταξιάρχης Γεωργούλης-ούτι, Γιώργος Παπαϊωάννου- βιολί, Νίκος Παπαϊωάννου- τσέλο, Παύλος Σπυρόπουλος- κοντραμπάσο, Κέλυ Θωμά- λύρα, Ross Daly- τάρχου- λύρα- ραμπάμπ.