Από καλάσνικοφ ο θάνατος της 56χρονης στα Βορίζια – Τι όπλα είχαν ο Καργάκης και τα 4 αδέρφια της άλλης οικογένειας που έχουν συλληφθεί

Συνεχίζονται οι έρευνες για το μακελειό με τους δύο νεκρούς στα Βορίζια Ηρακλείου, την ώρα που το ορεινό χωριό κάτω από τον Ψηλορείτη εξακολουθεί να θυμίζει φρούριο.

Μετά την κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη και της 57χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη -τα θύματα της βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών-, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό.

Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα όπλα του μακελειού

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το iefimerida.gr, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τρεις τύποι όπλων: καλάσνικοφ, πιστόλι 9 χιλιοστών και κυνηγετική καραμπίνα. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η βαλλιστική εξέταση θα καθορίσει πόσα από κάθε είδος χρησιμοποιήθηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης, στα χέρια του οποίου βρέθηκε πυρίτιδα, καθώς και τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Φραγκιαδάκη είχαν στην κατοχή τους πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Χθες το απόγευμα (4/11) τα τρία αδέλφια της οικογένειας Φραγκιαδάκη, που καταζητούνταν για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή, παραδόθηκαν στις Αρχές, έπειτα από διαπραγματεύσεις και πολύωρες έρευνες. Πρόκειται για τον 27χρονο ιδιοκτήτη της κατοικίας στην οποία εξερράγη η βόμβα, τον μεγαλύτερο αδελφό του, ηλικίας 29 ετών, αλλά και τον μικρότερο, 19 ετών.

Κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης είχε ο 19χρονος αδελφός, ο οποίος υπηρετούσε τη θητεία του. Λίγες ώρες μετά τη συμπλοκή επικοινώνησε με τον διοικητή του ζητώντας άδεια, κάτι που τον έθεσε στο επίκεντρο των ερευνών.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας τέθηκε σε εφαρμογή αργά το απόγευμα, μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία της 57χρονης. Παρά τις αρχικές υποσχέσεις για παράδοση, οι τρεις άνδρες παρέμεναν ασύλληπτοι, μέχρι που οι Αρχές εντόπισαν τα ίχνη του 19χρονου στο Τυμπάκι.

Το τηλεφώνημα από τον διοικητή του στρατοπέδου

Ο διοικητής του στρατοπέδου, βλέποντας τα πλάνα από τα Βορίζια, ενημέρωσε αμέσως τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, εκφράζοντάς του την υποψία ότι ο στρατιώτης του σχετίζεται με το περιστατικό. Έδωσε τα στοιχεία και τον αριθμό τηλεφώνου του, που τέθηκε υπό παρακολούθηση. Το στίγμα οδήγησε τους αστυνομικούς αρχικά στο Ρέθυμνο και κατόπιν στο Τυμπάκι.

Το μεσημέρι της Τρίτης συγγενικό πρόσωπο των δραστών επικοινώνησε με τον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζοντας την πρόθεση των αδελφών να παραδοθούν. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο φιλικής οικογένειας, με αποτέλεσμα την προσαγωγή του ιδιοκτήτη και του γιου του. Η πίεση από τις διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε σπίτια συγγενών οδήγησε, τελικά, τους τρεις άνδρες να εμφανιστούν αυτοβούλως.