Ροή ειδήσεων
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτάζουν: Αρριανός, Λεύκιος, Ααρών, Αβραάμ, Αδάμ, Αδαμάντιος, Εύα, Δαβίδ, Δαν, Δεβόρα, Εσθήρ, Μελχισεδέχ, Νώε, Ραχήλ, Ρεβέκκα, Ρούμπεν, Σάρα, Ισαάκ, Ιώβ, Αιθάν
16°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

«Την Τρίτη 16 Δεκέμβρη απεργούμε. Όχι από συνήθεια. Από ανάγκη» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου:

«Το 39ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού. Την ημέρα που αποφασίζεται, χωρίς εμάς, για εμάς. Για τους μισθούς μας, για τα νοσοκομεία μας, για τα σχολεία μας, για τη ζωή μας.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚΕ και ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησαν να κατεβάσουν τον πήχη και να μετατρέψουν την απεργία σε στάση εργασίας. Ήθελαν σιγή ιχθύος την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό-λαιμητόμο για τους εργαζόμενους και πακτωλό δισεκατομμυρίων για πολεμικές δαπάνες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται. Οι μισθοί μας δεν φτάνουν μέχρι το τέλος του μήνα. Ο 13ος και 14ος μισθός παραμένουν κομμένοι από το 2012.
Οι υγειονομικοί δουλεύουμε με εξουθένωση, ελλείψεις και υποστελέχωση.
Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρίσκει πάνω από 21 δισ. ευρώ για την πολεμική οικονομία. Και έρχεται ο αρμόδιος υπουργός να μας πει κυνικά ότι ακόμα κι αν υπήρχαν χρήματα, δεν θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα οι μισθοί και οι συντάξεις. Ε λοιπόν, να το πούμε καθαρά:
Χρήματα για τον λαό δεν αφήσατε. Δημόσιο χρήμα ξοδέψατε αλόγιστα. Δώρα κόψατε, αποκατάσταση δεν κάνατε.
Ο λόγος απλός: πολιτική επιλογή υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών.
Παίρνουμε δύναμη από την αλλαγή των συσχετισμών στην ΑΔΕΔΥ, όπου για πρώτη φορά οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ (Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση) αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη. Παίρνουμε δύναμη από τους αγρότες που αγωνίζονται για να μείνουν στη γη τους και δέχονται καταστολή αντί για λύσεις. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Είναι αγώνας επιβίωσης.
Την Τρίτη 16 Δεκέμβρη απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά στο απογευματινό συλλαλητήριο. Από το πρωί θα είμαστε στους χώρους δουλειάς, οργανώνοντας τη συμμετοχή, σπάζοντας την ηττοπάθεια, χτίζοντας συλλογική απάντηση.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
Τρίτη 16/12 – 19:00 μ.μ.
Πλατεία Ελευθερίας
Λεφτά για μισθούς, υγεία και παιδεία.
Όχι για του πολέμου τα σφαγεία».