ΕΜΔΥΔΑΣ

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί έξω από την Πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις της ΕΜΔΥΔΑΣ που από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και σήμερα οι μηχανικοί απέχουν από τις επιτροπές διαγωνισμών και παραλαβών έργων, από τα Συμβολυλια  Αρχιτεκτονικής, δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες.

Το κεντρικό ζήτημα που αναδεικνύουν με τις κινητοποιήσεις τους οι μηχανικοί είναι ότι οι δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες, και οι υπηρεσίες δόμησης, λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια έχουν κυριολεκτικά παραλύσει και δεν διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό και τους πόρους για να μπορούν να λειτουργήσουν.

Παράλληλα αυτό το οποίο καταγγέλλουν οι μηχανικοί είναι ότι ο αριθμός των προσλήψεων είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων ενώ περίπου οι μισοί από τους νεοδιορισθέντες μηχανικούς,… παραιτήθηκαν λόγω των πενιχρών αποδοχών και των συνθηκών εργασίας.

Ακόμα οι μηχανικοί εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεση τους στο γεγονός ότι υπάρχει μια γενικευμένη προσπάθεια ανάθεσης των αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που έχει πολλαπλές παρενέργειες και στη λειτουργία του δημοσίου  και την κοινωνία.