Απέραντη θλίψη για τον θάνατο του Μανόλη Κερούλη, του 60χρονου δικυκλιστή που τυλίχθηκε στις φλόγες στο τροχαίο στο δρόμο για Μεταξοχώρι και φέροντας εγκαύματα στο 90% του σώματός του εν τέλει κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ο Μανώλης Κερούλης που πριν λίγες ημέρες είχε υποδεχτεί το παιδί του από τη Σουηδία για να περάσουν μαζί διακοπές έχασε τη ζωή του ύστερα από ένα τροχαίο που κατέληξε σε ολοκαύτωμα.
Ήταν ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός που ζούσε απλά ανάμεσα στην κοινωνία αλλά δημιουργώντας και αφήνοντας πίσω του μνημεία σχέσεων και τέχνης.
Ο ίδιος ήταν καθηγητής Πληροφορικής στο Καπετανάκειο στο 1ο Γυμνάσιο αλλά και σπουδαίος κινηματογραφιστής. Με άποψη για τις γωνίες της λήψης, της ανάδειξης του υποκειμένου και του αντικειμένου και μέσα από αυτές τις εικόνες να προκαλέσει το συναίσθημα.
Ξεχωριστή ήταν η συμβολή του ως κινηματογραφιστής και ως βοηθός σκηνοθέτει στο ντοκιμαντέρ “Σφενδύλι: όταν σε ξεριζώνει το νερό” του Μιχάλη Μπαστάκη που ξεκίνησε ως μεταπτυχιακή εργασία και προβλήθηκε σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ εντός και εκτός Κρήτης.
Ο Μανώλης Κερούλης ήταν ένας ευγενής άνθρωπος με βαθύ συναίσθημα αλλά και με οξυδέρκεια ενώ «σκάναρε» τον άλλο που είχε απέναντί του.
Τα συλλυπητήρια και το κατευόδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Μανόλη Κερούλη είναι ήδη πολλά ενώ στο χωριό του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε αυτός ο άνθρωπος.
Αναζητούνται αυτόπτες του τροχαίου από τους συγγενείς
Στο μεταξύ συγγενικό του πρόσωπο αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του ανήρτησε στο facebook μια ανακοίνωση έκκληση για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη όπως την τιτλοφορεί για τον άνθρωπο που έφυγε άδικα στο δρόμο προς Μεταξοχώρι. Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρεται:
«Η οικογένεια του άτυχου 60χρονου αναβάτη Εμμανουήλ Κερούλη (πατέρα του ανήλικου μονάκριβου γιου μου), που έχασε τη ζωή του μετά το τραγικό τροχαίο της Παρασκευής 26 Ιουνίου στη διασταύρωση προς Μεταξοχώρι, βιώνει τις πιο σκοτεινές ώρες της. Ο πόνος μας είναι αβάσταχτος, και ο ανήλικος μοναχογιός του καλείται να διαχειριστεί την ξαφνική και τραγική απώλεια του πατέρα του.
Μέσα σε αυτόν τον θρήνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το μαρτύριο της παραπληροφόρησης. Τα περισσότερα δημοσιεύματα περιγράφουν σαφέστατα τη σφοδρή πρόσκρουση ενός ΙΧ αυτοκίνητου πάνω στην μηχανή που προπορευόταν, όταν ο αναβάτης της μηχανής ελάττωσε ταχύτητα πατώντας φρένο.
Από τη σφοδρή πρόσκρουση η μηχανή εξετράπη της πορείας της και στη συνέχεια πήρε φωτιά τυλίγοντας στις φλόγες και τον άτυχο αναβάτη. Παρουσιάζονται όμως και δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, γράφοντας ανακρίβειες — ότι η μηχανή «πήρε μόνη της φωτιά» μετά το φρένο ή υποβαθμίζοντας το γεγονός ως μια απλή «σύγκρουση» της μηχανής με το αυτοκίνητο. Αυτές οι λέξεις προσβάλλουν τη μνήμη του ανθρώπου μας. Η αλήθεια είναι μία και σκληρή: υπήρξε σφοδρή οπίσθια πρόσκρουση από όχημα που ακολουθούσε και παρέσυρε την προπορευόμενη μοτοσικλέτα.
Έκκληση προς τους συνανθρώπους μας:
Απευθυνόμαστε σε εσάς που βρεθήκατε εκεί. Σε εσάς που σταματήσατε, που νιώσατε τον τρόμο εκείνης της στιγμής, που ίσως βοηθήσατε ή είδατε τι πραγματικά συνέβη. Σας παρακαλούμε θερμά, βρείτε το θάρρος να βγείτε μπροστά. Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία, αν είδατε οτιδήποτε έχει σχέση με την πρόσκρουση, ή αν τραβήξατε φωτογραφίες και βίντεο μετά το συμβάν, παραδώστε τα στην Αστυνομία ή σε εμας. Μην σιωπήσετε. Η δική σας μαρτυρία είναι πολύ σημαντική για να λάμψει η αλήθεια.
Έκκληση προς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ:
Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε τον πόνο μας. Πίσω από τις ειδήσεις και τα κλικ, υπάρχει ένας γιος που θρηνεί τον πατέρα του. Μην παραποιείτε τις συνθήκες της σφοδρής σύγκρουσης. Ζητάμε από εσάς υπευθυνότητα, ακρίβεια και σεβασμό. Μην παίζετε με το θυμικό μιας οικογένειας που καταστράφηκε μέσα σε μια στιγμή.
Βοηθήστε μας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Για να μπορέσει η ψυχή του ανθρώπου μας να αναπαυθεί εν ειρήνη».
