Λίγες ώρες μετά την επιστολή των κατοίκων της οδού Πυράνθου που διαμαρτύρονται επειδή από τη μια στιγμή στην άλλη βρήκαν έξω από τις πόρτες τους τα μπιλιετάκια της δημοτικής Αστυνομίας να τους ενημερώνουν ότι απαγορεύεται η στάθμευση στην περιοχή τους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γ. Αναστασάκης σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν εφαρμόζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά απλώς λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την περιφρούρηση της δημόσιας ασφάλειας σε έναν δρόμο που δεν έγινε, αλλά ήταν ήδη διπλής κατεύθυνσης.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί, «στην οδό Πυράνθου δεν υλοποιήθηκε νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση. Το μόνο που έγινε είναι διαγράμμιση του άξονα και της φοράς κίνησης για το τμήμα που είναι διπλής κατεύθυνσης καθαρά και μόνο για λόγους ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας».
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Π», τονίζει ότι ο ίδιος δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τα ειδοποιητήρια που μοιράστηκαν στους κατοίκους και αφορούν στη διακοπή της στάθμευσης, καθώς ποτέ δεν έδωσε τέτοια εντολή. Ωστόσο, όπως σημειώνει, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που καθημερινά εμφανίζονται και δημιουργούν σοβαρά κυκλοφοριακά ζητήματα ειδικά στο σημείο που υπάρχει έντονη στενότητα του δρόμου και κάθε λίγο και λιγάκι φρακάρουν τα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τυπικά το μέτρο της απαγόρευσης της στάθμευσης δεν είναι καινούριο, απλώς τώρα άρχισε να εφαρμόζεται επειδή οι κυκλοφοριακές πιέσεις που υφίσταται η περιοχή είναι συνεχώς αυξανόμενες. Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Π», σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί τις αγωνίες των κατοίκων και είναι διατεθειμένος να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να ακολουθηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
Όπως είναι γνωστό, οι κάτοικοι της Πυράνθου χαρακτηρίζουν άδικη και αψυχολόγητη την απόφαση του Δήμου Ηρακλείου μέσα σε μια νύχτα να απαγορεύσει τη στάθμευση των οχημάτων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων που πυροδοτεί μια τέτοια εξέλιξη.
Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό απέστειλαν και σχετική επιστολή προς τη Λότζια, ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών και της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να γίνουν μια σειρά από θεραπευτικές κινήσεις οι οποίες θα αποκαθιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με πρώτο βήμα τη μονοδρόμηση της οδού και δεύτερο τη διανομή καρτών μόνιμης στάθμευσης στους κατοίκους. Παράλληλα, οι κάτοικοι θέτουν στον Δήμο την ανάγκη να αντιληφθεί τα ειδικά χαρακτηριστικά μιας περιοχής με μεγάλη όχληση, τόσο επειδή βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη όσο και γιατί σηκώνει το βάρος της στάθμευσης της ευρύτερης περιοχής του σταδίου Ελευθερίας.
Στη σχετική επιστολή τους προτείνουν στον Δήμο, «ο δρόμος να γίνει μιας κατεύθυνσης ή άνοδος ή κάθοδος. Εφόσον παραμείνει διπλής κατεύθυνσης στο «τυφλό» σημείο που δεν έχει καλή οπτική και υπάρχουν και κάδοι απορριμμάτων, πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί ένας καθρέπτης που θα εξυπηρετήσει σημαντικά την όλη κατάσταση. Αν θέλετε να μειωθούν σημαντικά τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να έχουν ειδική κάρτα όπως σε όλες τις περιοχές του Ηρακλείου».