Μπορεί στη Λότζια να επικρατεί δυσφορία για την απόρριψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Παρασκευοπούλου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να φταίει η Αποκεντρωμένη που είναι καθηλωμένη οκτώ χρόνια η λαϊκή αγορά στο ίδιο σημείο.

Αποδοκιμασίες και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου να προχωρήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών των λαϊκών αγορών κατά 50%.

«Ντροπή» φώναζαν, μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση της αύξησης, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών  τονίζοντας ότι είναι άδικο και απαράδεκτο το έλλειμμα του Δήμου Ηρακλείου να καλύπτεται από τον ιδρώτα το δικό τους, σε μια περίοδο που δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι από την αφόρητη ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος και τη φτώχεια που τους κατατρέχει.

Οι αυξήσεις εγκρίθηκαν με τις ψήφους της δημοτικής Αρχής ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Αγριμανάκης υποσχέθηκε ότι αμέσως μετά θα φροντίσει να διαβουλευτεί με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, συμπληρώνοντας ότι  σέβεται και τιμά των αγροτιά ως γιος αγρότη που έχασε τον πατέρα του στα χώματα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραμαλάκης σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα έξοδα των παραγωγών, ενώ κάθετα αντίθετος στην τακτική της Λότζια να μην διαπραγματευτεί με τους ανθρώπους που δουλεύουν στις λαϊκές αγορές τις αυξήσεις των τελών δήλωσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δ. Δουλουφάκης σημειώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο πρώτα να αυξάνεις τα τέλη και μετά να υπόσχεσαι ότι θα διαβουλευτείς με τους εμπλεκόμενους», θέμα το οποίο το σχολίασαν και η κ. Καναβάκη και η κ. Ανδρεάκη.