Αντιδράσεις στη Σητεία για τις ανεμογεννήτριες- Παραιτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
διαμαρτυρία για τα αιολικά στη Σητεία

Αναταράξεις προκάλεσε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας  το βράδυ της Τετάρτης (10/4) καθώς το βασικό θέμα που απασχόλησε το Σώμα για 4 ώρες αφορούσε στη Mελέτη Pεριβαλλοντικών Eπιπτώσεων για τις ανεμογεννήτριες στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι. Και το οποίο σχέδιο τελικά εγκρίθηκε αφού έλαβε 12 ψήφους υπέρ, 8 κατά, 3 λευκά και 2 παρών.

Η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με παριστάμενους πολλούς από τις παραπάνω περιοχές. Οι περισσότεροι που μίλησαν, ουσιαστικά τάχθηκαν κατά των όποιων νέων επενδύσεων βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη περιοχή η οποία ήδη έχει δεχτεί ιδιαίτερο βάρος με την ύπαρξη πολλών ανεμογεννητριών.

Με το τέλος της συνεδρίασης, η μέχρι χθες το βράδυ πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιαννακάκη παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου επιμένοντας στη θέση της και αποχώρησε από τη παράταξη του δημάρχου, παραμένοντας ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Αυτό είχε διαφανεί νωρίτερα με τις αναφορές της στο δημοσίευμα “Για αυτούς που «δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους»”

Όπως δήλωσε η κ.Γιαννακάκη: Η απαξιωτική και προσβλητική, μπορώ να προσθέσω σήμερα συμπεριφορά του δημάρχου στο πρόσωπό μου καθιστά αδύνατον πλέον να συνεργαστώ με τον Γιώργο Ζερβάκη. Για αυτό και σε συνέχεια της παραίτησης από το αξίωμα η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός και η συνείδησή μου είναι πάνω από το κάθε αξίωμα.
Και έτσι κατά συνέχεια μετά την παραίτηση από το δημοτικό συμβούλιο από τη θέση της Προέδρου, δεν μπορώ να παραμείνω στην παράταξη αυτή.
Όσο για το, δημοσίευμα αν σας ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας είπε:
“Δεν έχω λόγια. Δηλαδή τι να πω; Ήταν κατάπτυστο. Επιπλέον, ο υπογράφων το δημοσίευμα αυτό δήλωσε ότι δεν αναφερότανε σε μένα. Να με προσβάλει προφανώς όλο αυτό το οποίο έγινε την Κυριακή που είχαμε πάει στη συνέλευση στον Χαντρά. Δεν ήταν τυχαία η στιγμή.
-Επί της ουσίας τι γίνεται από κει και πέρα, διότι πλέον, μάλλον, θα γνωμοδοτήσει θετικά η περιφέρεια. Ήδη έχετε στη Σητεία πάνω από 45 μεγαβάτ εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες και μέχρι πού θα φτάσει αυτή η υπόθεση;
“Το θέμα ότι ανοίγει η πόρτα διότι ήμασταν σταθερά όχι, ο κόσμος που μας ψήφισε ήξερε το σταθερά όχι χωρίς αστερίσκους, χωρίς παραπομπές και χωρίς πανηγύρια πολιτικά, δηλαδή τη λέξη ανταποδοτικά, θα ακούω ανταποδοτικά σ όλη μου τη ζωή. Αυτό δεν υπήρχε, δεν ήταν ποτέ όρος ότι λέμε όχι, αλλά ναι μεν……
Οι Πρόεδροι στείλανε αποφάσεις τους που ότι συμφωνούν με την επένδυση ήταν ξεκάθαρο και χθες στο Χαντρά ότι τοπική κοινωνία δεν γνώριζε, δεν γνώριζε και όταν γνώρισε και όταν κατάλαβε τι θα γίνει νέοι άνθρωποι, το σημαντικότερο, η γενιά που επέλεξε να μένει εκεί είναι κάθετα αρνητική.
Ναι και αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι εάν και κατά πόσο τα θεσμοθετημένα υποτίθεται ανταποδοτικά, αποδίδονται.”

Η κ.Γιαννακάκη

 

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Ελένη Πλατανάκη ψήφισε αρνητικά θέτοντας τη θέση της στη διάθεση του δημάρχου.

Αρνητική και η ψήφος της αντιδημάρχου πολιτισμού Βέρρας Περάκη.

 

Πηγή : 104.4Fm