Η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου, η οποία αυτή τη φορά σημειώθηκε στην ανατολική Κρήτη, έδειξε ότι το νησί παραμένει ανοχύρωτο ακόμα και τον Απρίλιο, με υποδομές που δεν είναι ικανές να αντέξουν καιρικές συνθήκες, όπως αυτές των προηγούμενων ημερών.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι αυτή τη φορά δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα.
Όμως τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στη διάρκεια του περασμένου Σαββάτου φανερώνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις και να γίνουν τα έργα εκείνα που θα οχυρώσουν το νησί σε ένα μελλοντικό κύμα κακοκαιρίας.
Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, οι κάτοικοι όμως κυρίως στον νομό Λασιθίου μετρούν τις πληγές τους και απαρηγόρητοι βλέπουν τις περιουσίες τους να έχουν καταστραφεί. Σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία γέμισαν από λασπονερά και μέχρι χθες, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, η εικόνα εξακολουθούσε να προκαλεί πόνο και αγανάκτηση.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, ακόμα και στο κέντρο μεγάλων πόλεων όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα.
Οι κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Λασιθίου με τους τεράστιους βράχους που αποκολλήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να κλείσουν δρόμοι αλλά και να αποκλειστούν χωριά και οικισμοί.
Και στον νομό Ηρακλείου όμως η περιοχή της Βιάννου, αλλά και ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων δοκιμάστηκαν γι’ ακόμα μια φορά.
Διαβάστε επίσης σχετικά:
-
Μία απέραντη λάσπη παντού…
-
Άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή
-
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
-
Προβλήματα και στην ενδοχώρα του Ηρακλείου