ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ (ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, για τους αυξανόμενους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών δημοτών της περιοχής. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να μην επιτρέψει σε καμία τράπεζα να βάλει χέρι στη λαϊκή περιουσία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και περισσότερων περιπτώσεων πλειστηριασμών και κατασχέσεων σπιτιών συνδημοτών μας, πολύτεκνων, μάλιστα, οικογενειών, καθώς και διακοπών ρεύματος. Η πράσινη ανάπτυξη, την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα, καθώς και οι παρατάξεις τους στα δημοτικά συμβούλια, φέρνει την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, αναγκάζοντας βιοπαλαιστές αγρότες, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και μικρούς αυταπασχολούμενους να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα ακόμα και με τα “μικρά” καθημερινά έξοδα.

Το νομοθετικό πλαίσιο που προστάτευε την πρώτη κατοικία, βήμα-βήμα ξηλώθηκε από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας στις τράπεζες το ελεύθερο να βάλουν χέρι στη λαϊκή περιουσία.

Πάει πολύ να χάνονται οι κόποι και τα όνειρα μιας ζωής και οι τράπεζες -που πριμοδοτήθηκαν με δις ευρώ- να κυνηγάνε μεροκαματιάρηδες για χρέη που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, μέσα από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλούμε τον λαό της περιοχής μας να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Να μην επιτρέψει σε καμία τράπεζα να βάλει χέρι στη λαϊκή περιουσία. Να βρουν απέναντι κάθε λαϊκό άνθρωπο, που δεν αντέχει την αδικία. Γιατί, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.