ΑΙΤΗΜΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Δημοσιεύματα του Τύπου αλλά όχι καταθέσεις περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία για τα βυθισμένα μπουκάλια κρασιού στο λιμάνι του Ηρακλείου  που σχηματίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και έχει υποβληθεί ήδη στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση καθώς από τη μία υπήρχε η πληροφόρηση μέσω δηλώσεων και ρεπορτάζ ότι 5000 μπουκάλια κρασιού βυθίστηκαν, αλλά όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τις Αρχές, οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι «ήταν δοκιμή και όχι βύθιση τόσο μεγάλου αριθμού μπουκαλιών»

Για τη διαδικασία βύθισης των μπουκαλιών είχε γίνει εκτενές ρεπορτάζ από την «Π» πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν δύτης είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στο λιμεναρχείο, το οποίο απάντησε ότι δεν μπορεί να χορηγήσει τη σχετική άδεια και του υπέδειξε τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσει για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Περίπου δύο χρόνια μετά και μετά από δημοσιεύματα- μεταξύ αυτών και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- έγινε γνωστό ότι η ΕΑΣΗ προχώρησε στη διαδικασία και τα μπουκάλια με το κρασί καταποντίστηκαν .

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους λιμενικούς του Ηρακλείου, οι οποίοι σχημάτισαν τη δικογραφία και τόνισαν ότι δεν δόθηκε καμία άδεια από την πλευρά τους για τη βύθιση του κρασιού.