Αναβίωσε η Κρητική «καντάδα»

Αναβίωσε η Κρητική Καντάδα στα παραδοσιακά σοκάκια των Πατσίδων με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού συλλόγου  με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιώργου Πιτσούλη, θεσμικών εκπροσώπων, εκατοντάδων κόσμου και Κρητων καλλιτεχνών ,χορευτών, μαντιναδολόγων.

Δεκάδες νέοι καλλιτέχνες με μαντινάδες και τραγούδια παίζοντας  λύρες, μαντολίνα, λαούτα, κιθάρες, δημιούργησαν μια ολονυχτία μαγευτική ατμόσφαιρα όπου όλες οι ηλικίες, παιδιά νέοι , μεγάλοι έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά.

Τιμώμενος Πολιτιστικός Σύλλογος για το 2024 ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων, με φιλοξενούμενους στην Καντάδα το Εργαστήρι Κρητικής Έκφρασης Αντωνίας Παντελάκη                και τον Όμιλο Παπαδόκωστα.

Παράλληλα δόθηκε παραδοσιακό κέρασμα,(τοπικά εδέσματα, μεζέδες, κρασί, ρακή) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πατσίδων με τραγούδι χορό και μαντινάδες!!

Τους καλλιτέχνες και όλους τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο δραστήριος Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Κώστας Γκούφας, που μαζί με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη απένειμαν την τιμητική διάκριση στον πρόεδρο του τιμηθέντα πολιτιστικού  συλλόγου  Ανωγείων Βασίλη Δραμουντάνη.

Όπως είπε ο κ Γκούφας τιμήσαμε τον Πολιτιστικό σύλλογο Ανωγείων για την διαχρονική στήριξη του στην παράδοση, στα ήθη έθιμα του τόπου μας.

Ο Αν. Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων Πιτσιδίων και Ανωγείων για την προσφορά τους στον Πολιτισμό.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας στην αναβίωση της καντάδας, λέγοντας ότι, τέτοιες δράσεις ενισχύουν την παράδοσή μας και αποτελούν το καλό παράδειγμα και παρακαταθήκες για τους νέους που στην συγκεκριμένη εκδήλωση -καντάδα έδωσαν δυναμικό παρόν.