την προγραμματική σύμβαση για την «Αποκατάσταση του κτιρίου Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου» υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
Από τις υπογραφές των συμβάσεων

Τη σύμβαση έργου για την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού γηπέδου Καστελλίου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και την προγραμματική σύμβαση για την «Αποκατάσταση του κτιρίου Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου» υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε την κατασκευή έργου «Αποκατάσταση αγωνιστικού χώρου του δημοτικού γηπέδου Καστελλίου» με προϋπολογισμό 217.000 ευρώ παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκη, των αντιπεριφερειαρχών Νίκου Συριγωνάκη, Γιώργου Αλεξάκη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Πιτσούλη, των υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Καίτης Ιερωνυμάκη, Μανόλη Γωνιανάκη, των εκπροσώπων του ποδοσφαιρικού σωματείου «Δωριέας» Ανδρέα Μαραγκάκη, Λευτέρη Βαγιωτάκη, Γιάννη Μανωλαράκη, της κατασκευαστικής εταιρείας Χαράλαμπου Λυδάκη.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: Στον αγωνιστικό χώρο θα γίνει αντικατάσταση του παλιού συνθετικού χλοοτάπητα με νέο τελευταίας γενιάς με πιστοποιητικό FIFA. Στο γήπεδο έχουν γίνει οι εργασίες υπόβασης (στραγγιστήρια) και θα γίνει το στρώσιμο με αδρανή υλικά για να δοθούν ξανά οι κλίσεις, ώστε να μπορέσει το γήπεδο να υποδεχτεί τον νέο συνθετικό χλοοτάπητα σε νέα σταθερή επιφάνεια.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία, της αντιεισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης Γεωργίας Δούρου, του αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Βαμβακά υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση Κρητίου Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου», προϋπολογισμού 203.748 χιλιάδων  ευρώ  με μελέτη που συντάχθηκε από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης.

Από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων έχει εγκριθεί το ποσό των 160.000,00 ευρώ  και από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης έχει εγκριθεί το ποσό των 43.748,17 ευρώ. Με τη συγκεκριμένη πράξη πρόκειται να βελτιωθεί η υποδομή του κτηρίου ώστε να γίνει άνετη  η διαβίωση των παιδιών που φιλοξενούνται.