Αναληψη ευθύνης για τον εμπρησμό
Αναληψη ευθύνης

Εξελίξεις στην υπόθεση του εμπρησμού της Δ.Ο.Υ Ηρακλείου σηματοδοτεί η ανάληψη ευθύνης από άτομα που υπόκεινται στον αναρχικό χώρο. Πριν από λίγες ημέρες ομάδα αντιεξουσιαστών με κείμενο στο διαδίκτυο (indymedia) αναφέρονται στον εμπρησμό που προκάλεσε καταστροφές στο κτήριο της εφορίας. Την υπόθεση πλέον χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια συνεπικουρούμενη και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στις 20 Δεκεμβρίου και είχε προκαλέσει εκτός από  ζημιές και μεγάλη κινητοποίηση τόσο της πυροσβεστικής όσο και της κρατικής ασφάλειας.

Με κείμενό στο site indymedia αναφέρονται οι λόγοι που ώθησαν τους δράστες του εμπρησμού να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια. Στο κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρεται:

«Φωτιά στην εφορία στο Ηράκλειο Κρήτης»

Το πρωινό της 20/12/22 ακούστηκε στο ραδιόφωνο πως νωρίς τα ξημερώματα ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην β’ ΔΟΥ Ηρακλείου (εφορία) έπειτα από εμπρηστική ενέργεια. Η πυροσβεστική έπειτα από ώρες κατάφερε να σβήσει τη φωτιά όμως οι ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή και το κτήριο υπολογίζονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές στάσου για μια στιγμή και αναρωτήσου αν η ζωή σου είναι μια ζωή που αξίζει σε μια ανθρώπινη ύπαρξη. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε οφείλεις να αναζητήσεις τους υπευθύνους που καθορίζουν τη ζωή σου και υποτιμούν την αξιοπρέπεια σου.

Οι ζημιές στη ΔΟΥ ήταν μεγάλες
για τον εμπρησμό

Εξώσεις πρώτης κατοικίας τα ξημερώματα,με πάνοπλες δυνάμεις των μπάτσων να εκτελούν τις χυδαίες εντόλες των αφεντικών τους, φόροι, πανύψηλα ενοίκια, φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα, πενιχροί μισθοί ,ανασφάλιστη εργασία, ένσημα μισά και δώρα που τα επιστρέφεις στα χέρια των αφεντικών, κομμένες συντάξεις και ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια ασφυκτική καθημερινότητα μέσα στην οποία δε σου περισεύει καθόλου χρόνος για να ζήσεις.

Φωνές αντίδρασης και όχι μόνο, υπάρχουν, όμως οι κάθε λογής εκμεταλλευτές μας φροντίζουν να τις αποσιωπούν και να τις καταπνίγουν όσο μπορούν. Ή αναβάθμιση του ποινικού κώδικα, ο νόμος περί “οπαδικής βίας”, κάμερες παντού, μπάρες εισόδου-εξόδου σε ΜΜΜ και φοιτητικές σχολές, η απαγόρευση της απεργίας και των διαδηλώσεων, τρομονόμοι, έλεγχοι, πρόστιμα, τραμπούκες, έφοδοι, απειλές, ξύλο, στημένες δίκες, προφυλακίσεις, εξοντωτικές ποινές, επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών, βασανισμοί, δολοφονίες και άλλα πολλά.

Αντιμέτωποι με αυτό το δυστοπικό παρόν, έχουμε δώσει χρόνια τώρα τη δική μας απάντηση. Αρνούμαστε να αναθέσουμε τις ζωές μας στα κρατικά σκυλιά είτε δεξία είτε αριστερά. Πιστεύουμε ακλόνητα στην ακηδεμόνευτη και αδιαμεσολάβητη δράση όσων αγωνίζονται.

Το μόνο που μας μένει είναι να βρεθούμε με τους ανθρώπους μας στη δουλειά και στις γειτονιές μας και να χαράξουμε τους κοινούς μας “δρόμους” με πυξίδα τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας. Στεκόμαστε ολόψυχα προς την κατεύθυνση της άρνησης της νομιμοποίησης των κρατικών επιταγών και του μονοπωλίου της βίας. Επιδιώκουμε τη διάχυση μιας μαζικής παρανομίας που θα δημιουργεί ρήγματα στην ομαλή ροή του κεφαλαίου και την επιβεβλημένη δια ροπάλου “κοινωνική ειρήνη”.

Αναληψη ευθύνης για τον εμπρησμό
Η κατασχεθείσα ποσότητα
Συνεπείς στον αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου ανοίγουμε διάλογο με τους ανθρώπους της τάξης μας για την αναγκαιότητα του βίαιου ξεσηκωμού. Κάθε μικρή ή μεγάλη ενέργεια διαρρηγνύει το φαύλο κύκλο της θυματοποίησης και της ηττοπάθειας.

Έτσι κι εμείς στις 20/12/22 εισβάλαμε στον 1ο όροφο της εφορίας του Ηρακλείου στην λεωφόρο Κνωσσού και αδειάσαμε μερικά μπιτόνια βενζίνη. Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε. Η δράση μας δεν αποτελεί εκδίκηση ή απάντηση αλλά μια υπενθύμιση πως άνθρωποι σαν κι εμάς δεν ξεχνούν και σφίγγουν το μαχαίρι στα δόντια.

Μπουρλοτιέρηδες Αντιεξουσιαστές»