Αλλάζει όψη η πλατεία Ροδιάς

Αλλάζει όψη η καρδιά της Ροδιάς όπως δείχνουν τα φωτορεαλιστικά σχέδια που παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.  Μεν. Μποκέας στη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης ανάθεσης το σημαντικού έργου ανάπλασης της.

Με εξολοκλήρου νέα μελέτη που εκπονήθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 715.000 ευρώ, με 400.000 ευρώ  να προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου και 315.000 ευρώ από πόρους του προγράμματος Φιλόδημος.

αλλαζει οψη η πλατεια ροδιας
Κύρια υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπλαση είναι το ξύλο, η πέτρα και το μέταλλο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί υπογειοποίηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ, τόσο στην πλατεία όσο και στην περιμετρική της οδό, συμβάλλοντας στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της παρέμβασης. Η δαπάνη της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ, αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία ΑΡΙΑΔΝΗ, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ως δωρεά προς το Δήμο στο πλαίσιο του πακέτου αντισταθμιστικών οφελών για την προσαιγιάλωση του Μεγάλου Καλωδίου στην Κορακιά.

«Αυτή είναι η νέα όψη που αποκτά η καρδιά της Ροδιάς! Μόλις υπογράψαμε τη σύμβαση για να ξεκινήσει το έργο. Χωρίς αστερίσκους. Δίνουμε οριστική λύση, χάρη στη νέα αρχιτεκτονική μελέτη που ξεκινήσαμε από το μηδέν. Έτσι πήραμε ένα μεγάλο «ναι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο και προχωρήσαμε. Συνειδητή επιλογή μας ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε κάθε αναπτυξιακή παρέμβαση.

Αλλάζει όψη η πλατεία Ροδιάς
Σήμερα αποδείξαμε πως η συνεργασία όλων μας αποδίδει τους πιο παραγωγικούς καρπούς». Αυτό τόνισε χθες ο Δήμαρχος κ. Μενέλαος Μποκέας ο οποίος περιέγραψε ότι η μεγάλη παρέμβαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπλαση της πλατείας, την ανάπλαση οδών σε συνεκτικό τμήμα του οικισμού, την υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ, την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, την εγκατάσταση σταθμών  φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιώργο Πετούση, το στέλεχος της Τεχνικής μας Υπηρεσίας Φωτεινή Σπανάκη, τον Πρόεδρο Γιάννη Στρατάκη και σύσσωμα τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Ροδιάς, τους Δημοτικούς Συμβούλους της Ροδιάς, Γιώργο Ρεράκη και Γιάννη Ντουλάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Γενναράκη και το μέλος Κωστούλα Στρατάκη. Επίσης, την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και όλους όσοι συνέβαλαν διαχρονικά για να φτάσουμε στο σήμερα. Συνεχίζουμε»!