Για την Αστυνομία «μπήκε φρένο» στην παρουσία των μαύρων κοριτσιών στα στενά της Αμμουδάρας και πιο συγκεκριμένα κοντά σε μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής.
Τα κορίτσια που προ κοροναϊού προσέφεραν τις ερωτικές υπηρεσίες τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες δεν… κατοικούν πλέον εκεί, αφού λίγο τα μέτρα αυτοπροστασίας, λίγο οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας άλλαξαν τα δεδομένα που υπήρχαν πριν λίγους μήνες.
Μάλιστα, στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ λένε ότι ο αγοραίος έρωτας στην περιοχή είχε ελεγχθεί πριν ακόμα εμφανιστεί ο κοροναϊός.
Με εντολή της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας και μετά από παράπονα κατοίκων της Αμμουδάρας για αρκετές ημέρες ή μάλλον νύχτες δικυκλιστές σε πρώτη φάση προσπάθησαν και κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να διαλύσουν τις πιάτσες που υπήρχαν.
«Γίνονταν έλεγχοι στις συγκεκριμένες γυναίκες» αναφέρει αστυνομική πηγή και προσθέτει: «αρχικά ο έλεγχος αφορούσε στα έγγραφά τους, εάν ήταν νόμιμα ή παράνομα στη χώρα. Οι έλεγχοι που έγιναν έδειξαν ότι σχεδόν στο σύνολό τους ήταν παράνομες.
Οι προσαγωγές γίνονταν όχι στο αστυνομικό τμήμα Μαλεβυζίου που αστυνομεύει την περιοχή, αλλά σκόπιμα, οδηγούνταν στο Αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, όπου αναλάμβαναν την προανάκριση αστυνομικοί με περισσότερη πείρα».
Στο ίδιο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων εντάσσονταν και οι έλεγχοι που γίνονταν στην ίδια περιοχή και αφορούσαν σε παράνομους οίκους ανοχής. Όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε μονάχα ένας παράνομος οίκος- γι’ αυτόν τουλάχιστον γνώριζε η Αστυνομία- όπου η κοπέλα που εργαζόταν με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, εγκατέλειψε το χώρο.
Είχαν βέβαια προηγηθεί έλεγχοι, σφραγίσματα, πρόστιμα κοκ. «Μετά από όλα αυτά και πριν αρκετές εβδομάδες, η κοπέλα αυτή, εγκατέλειψε την περιοχή» σχολίασε αστυνομικός.
Ωστόσο, οι πληροφορίες από κατοίκους, λένε ότι μπορεί οι κοπέλες από χώρες κυρίως της Αφρικής, έφυγαν, όμως σιγά – σιγά κάνουν την εμφάνισή τους, κοπέλες από άλλες χώρες, των Βαλκανίων.
«Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι πλέον βλέπουμε να κυκλοφορούν κορίτσια που είναι πολύ νεαρής ηλικίας και οι οποίες από ότι έχει γίνει γνωστό, κατάγονται από τη Βουλγαρία» ανέφεραν κάτοικοι της Αμμουδάρας.