Στην αρχή υπήρξε ενθουσιασμός. Μετά, όπως σε κάθε τι που συμβαίνει στο Ηράκλειο, υπήρξε μιμητισμός. Και στο τέλος υπήρξε η… πτώση.
Ο λόγος για τα ηλεκτροκίνητα πατίνια στο Ηράκλειο, που ήρθαν ως η νέα απόλυτη μόδα, απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές Αρχές με το Δημοτικό Συμβούλιο και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου να εκδίδουν αποφάσεις αναφορικά με τους τρόπους χρήσης τους, αλλά και τις εταιρείες να έρχονται και να φεύγουν τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκαν.
Αν κάποιος διερωτηθεί σήμερα αν κυκλοφορούν πατίνια στην πόλη, είναι πολύ δύσκολο να δώσει μια σαφή απάντηση, αφού η αίσθηση είναι ότι ναι μεν υπάρχει κάποια εταιρεία, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει η πληθώρα των πατινιών που υπήρχε πριν από μερικούς μήνες.
Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Από τη μία πλευρά, η «λατρεία» για τα πατίνια όταν πρωτοεμφανίστηκε ακολούθησε την απόλυτη κατακραυγή, ενώ από την άλλη, οι βανδαλισμοί που υπέστησαν στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των πατινιών, ήταν οι περισσότεροι απ’ οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης!
Μετά από αυτή την περίοδο λατρείας, αλλά και αμφισβήτησης κι αφού το θέμα έφθασε μέχρι και τη Βουλή, το Υπουργείο τελικά αποφασίζει να βάλει τάξη σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους των πόλεων.
Το Υπουργείο επεξεργάζεται επιτέλους το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έχει ως στόχο του την ασφάλεια χρήσης στις πόλεις, που θα αφορά όχι μόνο τα πατίνια, αλλά και τα μικρότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Το Υπουργείο προτίθεται να δημιουργήσει δύο ειδών κανονισμούς, που να βασίζονται στην ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν. Έτσι, η μία κατηγορία θα αφορά σε οχήματα που κινούνται μέχρι με 6 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ η δεύτερη θα αφορά σε οχήματα που κινούνται μέχρι και με 25 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Στην πρώτη κατηγορία τα πατίνια θα λογίζονται ως πεζοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία τους, ενώ στη δεύτερη κατηγορία τα πατίνια θα λογίζονται ως ποδήλατα και επομένως θα πρέπει να κινούνται στους δρόμους, όπως τα ποδήλατα και όχι σε δρόμους που η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα ανά ώρα, δηλαδή στις λεωφόρους.
Εκτός από αυτές τις δύο κατηγορίες, για όσα πατίνια μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα υψηλότερη των 25 χιλιομέτρων ανά ώρα, θα υπάρχει μία ειδική αυστηρότερη κατηγορία, που θα αφορά μεταξύ άλλων και την προσαρμογή στο όριο ταχύτητας.
Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής άλλωστε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, η νομοθετική παρέμβαση θα αναφέρεται:
* Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων αυτών.
* Στη δυνατότητα εξακρίβωσής τους, τους χώρους και τις οδούς της χρήσης τους.
* Τυχόν επιπλέον απαιτήσεις για τη χρήση τους.
Εκτός από το πλαίσιο χρήσης των πατινιών, αναμένεται να υπάρξει επίσης και η σύνταξη και εισήγηση κανονιστικού πλαισίου που θα αφορά την εποπτεία της αγοράς των οχημάτων και εξαρτημάτων, με στόχο τη διασφάλιση ποιότητας, σωματικής ακεραιότητας, αλλά και ασφάλειας.