Μαλλιοτραβήχτηκαν τα αδέρφια μέσα στο νεκροταφείο

Στον αέρα έχει τιναχθεί η λειτουργία του κοιμητηρίου της Νέας Αλικαρνασσού, λόγω της απαράδεκτης εγκατάλειψης και απαξίωσης του που έχει φτάσει σε σημείο χθες να μην μπορούν να γίνουν δύο κηδείες!

Δεν υπάρχει άνθρωπος να ανοίγει και να κλείνει την πόρτα, ούτε για να γίνουν εκταφές, όπως αποκαλύφθηκε χθες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας της Αλικαρνασσού τον κ. Αλέξανδρο Τσουλφά στη διάρκεια της λογοδοσίας του δημάρχου Ηρακλείου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αίσθηση προκάλεσε στο Σώμα η αποκάλυψη του κ. Τσουλφά, ότι η κατάσταση με τη λειτουργία του κοιμητηρίου είναι τόσο τραγική, που αναγκάζεται να δίνει χαρτζιλίκι σε ένα ιδιώτη για να ανοίγει το πρωί και να κλείνει το βράδυ τις πόρτες του κοιμητηρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν αυτός ο ιδιώτης δεν φροντίσει το πρωί να ανοίξει και να κλείσει τις πόρτες, το κοιμητήριο δεν λειτουργεί. Χρειαζόμαστε κόσμο, τόνισε ο κ. Τσουλφάς,  για να καταστεί λειτουργικό το κοιμητήριο και να γίνουν οι αναγκαίες εκταφές που σήμερα δε γίνονται.

Από την πλευρά του ο κ. Αγριμανάκης ότι θα γίνει μια προσπάθεια σε συνεργασία και με τον αντιδήμαρχο κ. Γιαλιτάκη προκειμένου να βρεθούν εργαζόμενοι να αναλάβουν το έργο των εκταφών, και για τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να προετοιμαστούν και οι συγγενείς τους.

Ο κ. Τσουλφάς, έθεσε επίσης και το ζήτημα της φύλαξης του χώρου και ζήτησε μια φορά το μήνα να γίνονται εκταφές ώστε να απελευθερωθεί χώρος και να γίνει πιο λειτουργικό το κοιμητήριο.