Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής με το κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ήρθε στο Ηράκλειο προκειμένου να ελέγξει το δημοτικό ακίνητο μπροστά από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, όπου ο Δήμος Ηρακλείου έχει αποφασίσει ομόφωνα να δημιουργήσει την πρώτη μόνιμη λαϊκή αγορά της πόλης.
Το κλιμάκιο ήρθε να αξιολογήσει κατά πόσο είναι ασφαλές να μετακινηθεί στον χώρο του δημοτικού ακινήτου η λειτουργία της λαϊκής αγοράς, για την οποία διατυπώνονται ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις. Από την πλευρά του πάντως ο δήμος Ηρακλείου έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία της λαϊκής αγοράς εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Για την ακρίβεια, όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος – υπεύθυνος των λαϊκών αγορών Γιώργος Σισαμάκης υπάρχουν δύο διαφορετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τις οποίες έχουμε πολιτική ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να εφαρμόσουμε.
Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο αρχικά είχε αποφασίσει θετικά υπέρ της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς μπροστά από τις φυλακές.
Όμως η νέα πολιτική ηγεσία αναδιπλώθηκε πλήρως, εγείροντας ενστάσεις επικαλούμενο λόγους που άπτονται της ασφάλειας της τάξης.
«Εμείς θα δημοπρατήσουμε το έργο είτε έτσι είτε αλλιώς» τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο κ. Σισαμάκης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας, διότι αυτό είναι κρίσιμο ζητούμενο και για τον Δήμο Ηρακλείου, που θέτει και εκείνος ερωτήματα από την πλευρά του για το πώς είναι δυνατόν να μην εγείρονται ζητήματα για άλλες λειτουργίες που αναπτύσσονται περιμετρικά των φυλακών παρά μόνο να υπάρχουν ενστάσεις για τη λαϊκή αγορά.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα κινηθούν στο άμεσο μέλλον οι δύο πλευρές που είναι προφανές ότι διαφωνούν. Μένει να φανεί εάν οι διαφορετικές προσεγγίσεις θα οδηγήσουν σε σύγκρουση και πόσο ακραία μπορεί να είναι αυτή διότι, όπως φαίνεται, και οι δύο έχουν κρυμμένους άσους κάτω στο μανίκι τους.