Με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ως προς το μοντέλο διοίκησης που πρεσβεύει για τον Δήμο Ηρακλείου ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης, σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy στο Ηράκλειο, όπου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου, την πρώτη του ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, με θέμα την επόμενη ημέρα για τον Δήμο Ηρακλείου.
Η προσέλευση του κόσμου μάλιστα ήταν τέτοια, ώστε η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, ενώ δεκάδες έμειναν έξω ακούγοντας την ομιλία. Τον Γ.Αλεξάκη προλόγισαν με θερμά λόγια εκτίμησης και στήριξης ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, πολιτικός μηχανικός, Γιώργος Ταβερναράκης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην πρόεδρος του τμ. Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Φρουδάκης.
Ο κ.Ταβερναράκης, επικαλούμενος το καζαντζακικό “φτάσε όπου δεν μπορείς”, απευθύνθηκε στον Γ. Αλεξάκη εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου θα φτάσει πολύ ψηλά! Από την πλευρά του ο κ.Φρουδάκης περιέγραψε τον Γ.Αλεξάκη ως έναν άνθρωπο που διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό: «Είναι οραματιστής και “do-er”», δηλαδή άνθρωπος που οραματίζεται αλλά και κάνει πράξεις.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γιώργος Αλεξάκης αποκάλυψε και το όνομα του συνδυασμού του οποίου ηγείται, συμπυκνώνοντας τη φιλοσοφία του:
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
Ο Γιώργος Αλεξάκης σημείωσε εμφατικά ότι “η ενασχόληση με τα κοινά, από όποια θέση, δεν είναι υπόθεση ατομική ούτε υπόθεση λίγων, και σε καμία περίπτωση υπόθεση κλειστών γραφείων, μηχανισμών εξουσίας, ελιτίστικων ομάδων”.
Δια μικροφώνου μετέφερε τη δυσαρέσκεια των Ηρακλειωτών στην καθημερινότητά τους και συνοψίζονται στο εξής: “Γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε βασικά ζητήματα;”
“Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που ΜΠΟΡΕΙ, που έχει όλες τις προϋποθέσεις, μέσα σε μια δεκαετία, να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος, ο πρώτος στο Ηράκλειο, που δημόσια δήλωσε τις προθέσεις του.
Μιλώντας για τις δυνατότητες της πόλης και το στοίχημα που θέτει για το μέλλον της, ο Γ. Αλεξάκης σημείωσε πως παρακολουθώντας την εξέλιξη του Ηρακλείου κατά τη μακρά πορεία του στην Αυτοδιοίκηση, έχει διαπιστώσει όλα τα βήματα – μικρά και μεγάλα – αλλά και τις αδυναμίες. “Δε θέλω να μηδενίσω τίποτα και κανένα, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε χαμένες ευκαιρίες, σε λάθη και παραλείψεις” , τόνισε.
Ορίζοντας το απαραίτητο τρίπτυχο για την επίτευξη οραματικών στόχων, υπογράμμισε πως “η αγάπη για την πόλη δε φτάνει. Είναι προϋπόθεση, χρειαζόμαστε όμως ιδέες και κυρίως Γνώση και Σχέδιο”.
Αποκηρύσσοντας κάθε αφοριστική τακτική, σημείωσε πως “ερχόμαστε για να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει” με συνοδοιπόρους “πρόσωπα έντιμα, δυναμικά με εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης: ευρείας αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου”, με στόχο το Ηράκλειο να γίνει πόλη-σημείο αναφοράς στη Μεσόγειο, πόλη-πρότυπο σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως όμως, να γίνει, πόλη “των πολλών”, της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης.
“Εμείς υψώνουμε ψηλά τον πήχη. Δεν το φοβόμαστε, το επιδιώκουμε. Θέλουμε να συγκριθούν ικανότητες και όχι ιδιότητες. Προγραμματισμοί και όχι μηχανισμοί.
Προτάσεις και όχι ονόματα ή επώνυμα” είπε ο ίδιος, τονίζοντας πάντως ότι δεν είναι σύμφωνος με τη λογική των υποσχέσεων σε όλους, προκειμένου “και την επομένη των εκλογών να μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά”.