Αδέλφια αλληλομηνύθηκαν για ασήμαντη αφορμή – Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον ένα αδερφό και 6 μηνών στον άλλο, επέβαλε το αυτόφωρο δικαστήριο Ηρακλείου μετά τη σύλληψή τους για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για τα δύο αδέλφια, που είναι και γείτονες και οι οποίοι για ασήμαντη αφορμή άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν ο ένας τον άλλο.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο αδελφό ποινή 8 μηνών με αναστολή για ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση ενώ στον μεγαλύτερο αδελφό, 63 ετών, 6 μήνες με αναστολή για ενδοοικογενειακή εξύβριση. Η σύζυγος του 63χρονου που ενεπλάκη στον καβγά και είχε συλληφθεί, κρίθηκε αθώα.

«Ο εντολέας μου δήλωσε ρητά ότι επιθυμεί να ειρηνεύσει η κατάσταση με τον αδερφό του καθώς κανένα σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα δεν υπάρχει μεταξύ τους πέραν των εγωισμών του δεύτερου, πράγμα το οποίο η άλλη πλευρά αρνήθηκε. Παρά ταύτα όμως αθωωθήκαμε για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής βίας που αδίκως μας αποδίδονταν και τιμωρηθήκαμε μόνο για απειλή και εξύβριση που φρονούμε ότι θα δικαιωθούμε και θα καταπέσουν κι αυτές οι κατηγορίες στον δεύτερο βαθμό»,
δήλωσε ο δικηγόρος του 60χρονου αδελφού, Μιχάλης Βιδάκης.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Βιδάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος της φασαρίας τους δεν είχε να κάνει με παλαιότερες κληρονομικές διαφορές. Απλώς ο ένας εκ των δύο αδερφών πήρε το μέρος του γείτονα σε μία διένεξη που είχαν μεταξύ τους.

Η υποστήριξη του ενός αδερφού προς τον γείτονα δεν άρεσε στον άλλο αδερφό και η κατάσταση ξέφυγε.