Ο Χάρης Μαμουλάκης
Ο Χάρης Μαμουλάκης

Την άμεση αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και αναπληρωτή τομεάρχη ανάπτυξης και επενδύσεων Χάρη Μαμουλάκη, προκάλεσε η απόρριψη της τροπολογίας για παράταση στις προθεσμίες τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

«Όταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει φωτογραφικές τροπολογίες ακόμα και την ύστατη στιγμή, αυτές γίνονται δεκτές μετά Βαΐων και κλάδων» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος και προσθέτει:

«Σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια τροπολογία – ανάσα για χιλιάδες πολίτες και μηχανικούς που ταλαιπωρούνται από τις δυσλειτουργίες της πλατφόρμας κατάθεσης των αιτήσεων και τη γενικότερη ανικανότητα του «επιτελικού» κράτους του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Πλακιωτάκης την απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε συνεννόηση δε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Αθανασίου, δεν επέτρεψαν καν στην εισηγήτρια Πέτη Πέρκα να μιλήσει γι’ αυτήν. Η παράταση όμως των σχετικών προθεσμιών δεν είναι απλώς αναγκαία, είναι απαραίτητη. Καλούμε για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση να το αντιληφθεί και να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών».

Όπως τονίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια θα συνεχιστεί προκειμένου να κατατεθεί εκ νέου τροπολογία για παράταση σε επόμενο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.