Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΗΣ Βγήκε στις 15 ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο

Αναδείχθηκε ανάμεσα στις 15 ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο στον διεθνή διαγωνισμό «Miss International» που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, όμως η ζωή  της πανέμορφης Κρητικοπούλας Ζωή Ασουμανάκη δεν ήταν   πάντα εύκολη.

Στους δρόμους του Τόκιο
Της έκαναν bullying
Το αντίθετο  και μάλιστα εκμυστηρεύτηκε τις δυσκολίες που πέρασε ως παιδί, λόγω του bullying που βίωσε στο σχολείο για τα κιλά της, αλλά και ενός αυτοάνοσου θέματος υγείας που της παρουσιάστηκε με αποτέλεσμα να χάνει τα μαλλιά της.

Η  22 χρονη Ζωή  που στέφθηκε Μις Ελλάς 2022, μίλησε στην εφημερίδα «ON Time» για την επιτυχία της, αλλά και για τις δυσκολίες που πέρασε σε νεότερη ηλικία.

«Ήμουν η μόνη από ευρωπαϊκή χώρα η οποία κατάφερε να περάσει στις δεκαπέντε φιναλίστ. Είμαι πολύ χαρούμενη που ακούστηκε η Ελλάδα έπειτα από τόσα χρόνια. Έκανα ένα τόσο μακρινό ταξίδι και πήγα μόνη μου, ενώ όλες οι υπόλοιπες κοπέλες είχαν τις οικογένειές τους. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου είναι υπερήφανοι για εμένα», ανέφερε αρχικά η Ζωή Ασουμανάκη για τη συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό «Miss International 2023».

Η Ζωή είναι φοιτήτρια Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο του  Ηρακλείου  και μένει στο νησί.

Στους δρόμους του Τόκιο

Με την σφακιανή παραδοσιακή φορεσιά

Της έκαναν bullying για τα κιλά της

«Στο διαγωνισμό έκανα τρεις εμφανίσεις: η μία ήταν με μαγιό, που δεν έγινε live, η άλλη ήταν με το βραδινό φόρεμα και η τρίτη ήταν με θέμα το national costume. Εγώ επέλεξα να εμφανιστώ με την παραδοσιακή κρητική σφακιανή φορεσιά, είναι χειροποίητη και ράφτηκε αποκλειστικά για μένα», σημείωσε το εντυπωσιακό μοντέλο, που τον επόμενο μήνα κλείνει τα 22 του χρόνια.

Στο γιλέκο και τη φούστα, η οποία κεντήθηκε στο χέρι από τη σχεδιάστρια Εύα Βαμβουκά, είναι αποτυπωμένη η έμπνευση από τη φύση και την ιστορία της περήφανης Κρήτης στο πέρασμα των αιώνων.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο bullying που βίωσε στο σχολείο ως παιδί: «Έχω αλλάξει τρία σχολεία, διότι οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι και αλλάξαμε πόλη με τη μητέρα μου.

Στο σχολείο πέρασα δύσκολα, γιατί δεχόμουν αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή μου, συγκεκριμένα για τα κιλά. Ήμουν παραπάνω από το φυσιολογικό και μου λέγανε “είσαι χοντρή, είσαι άσχημη”. Είχε πέσει η αυτοπεποίθησή μου και δεν ένιωθα καλά. Δεν με έκαναν παρέα. Είχαν ήδη τις παρέες τους και ζορίστηκα να κάνω φιλίες».

«Ήμουν πιεσμένη και απέκτησα ένα αυτοάνοσο. Ήμουν είκοσι χρόνων. Είχα γυροειδή αλωπεκία. Μου έπεφταν τα μαλλιά, έκανα κενά στο κεφάλι. Έκανα ενέσεις με κορτιζόνη για να μου ξαναβγούν τα μαλλιά. Για να ξαναβγούν πέρασαν δύο χρόνια. Έβγαζα μαλλιά και μου ξανάπεφταν. Τώρα, έχει περάσει ένα δίμηνο που έχω κανονικά μαλλιά στο κεφάλι μου. Από την Κρήτη βρέθηκα στην Αθήνα και μετά για σπουδές ξανά στην Κρήτη. Είχα αγχωθεί, γιατί δεν ήξερα αν θα έχω παρέες» πρόσθεσε.