Βανδάλισαν το πορτρέτο του βασιλιά Κάρολου – Δείτε βίντεο

Υπέρμαχοι της Animal Rising βανδάλισαν το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου στην γκαλερί Philip Mold στο Λονδίνο.

Γύρω στις 12 μ.μ. δύο ακτιβιστές κόλλησαν αφίσες του Γουάλας και του Γκρόμιτ πάνω από το πρόσωπο της Αυτού Μεγαλειότης, κάνοντας στην RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) πάνω από το πρόσωπο της Αυτού Μεγαλειότης.

Ο πίνακας ήταν το πρώτο επίσημο πορτρέτο του μονάρχη από τότε που έγινε βασιλιάς και εμπνεύστηκε εν μέρει από την ιστορία του περιβαλλοντικού έργου του.

Η μία αφίσα κολλημένη πάνω στο πορτρέτο ήταν με το πρόσωπο του Γουάλας και η άλλη ήταν ένα συννεφάκι λόγου που έγραφε: «Όχι τυρί, Γκρόμιτ. Δείτε όλη αυτή τη σκληρότητα στις φάρμες RSPCA!’

Γιατί βανδάλισαν το πορτρέτο οι διαμαρτυρόμενοι

Η ομάδα Animal Rising καλεί τον βασιλιά Κάρολο να αναστείλει την υποστήριξή του στη φιλανθρωπική οργάνωση, της οποίας είναι ο Βασιλικός Προστάτης, μέχρι να εγκαταλείψουν το Assured Scheme, το οποίο υπάρχει για να προστατεύσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων.

Ο Daniel Juniper, ένας από τους εμπλεκόμενους, είπε: «Με τον βασιλιά Κάρολο να είναι τόσο μεγάλος θαυμαστής των Γουάλας και Γκρόμιτ, δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να του επιστήσουμε την προσοχή στις φρικτές σκηνές στις φάρμες RSPCA Assured.

«Αν και ελπίζουμε ότι αυτό είναι διασκεδαστικό για την Αυτού Μεγαλειότητα, τον καλούμε επίσης να επανεξετάσει σοβαρά εάν θέλει να συνδεθεί με τα απαίσια δεινά σε όλες τις φάρμες που υποστηρίζονται από τη RSPCA.

«Ο Κάρολος έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ευαίσθητος αναφορικά με τον βασανισμό των ζώων στις φάρμες του Ηνωμένου Βασιλείου. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να καλέσει τη RSPCA να αποσύρει τη Λίστα με εγκεκριμένες φάρμες και να πει την αλήθεια για την εκτροφή ζώων».

Ο κ. Juniper είχε δηλώσει προηγουμένως στο VegFest: «Πιστεύω στη μάχη για τα ζώα και το κλίμα και δεν θα σταματήσω σε τίποτα μέχρι να έχουμε ένα ευγενικό, βιώσιμο μέλλον για όλα τα πλάσματα εν ζωή».

Οι αντιδράσεις των παρευρισκόμενων

Η Linda, 75, που επισκεπτόταν την γκαλερί σήμερα με τη φίλη της είπε: «Είναι ένας γελοίος και ανόητος τρόπος να διαμαρτυρηθείς. Είναι εντελώς νεανικό. Αν ήμασταν εδώ όταν συνέβη, θα ήμουν πραγματικά στενοχωρημένη».

Η Λόις, 68 ετών, και ο Τζιμ, 73, ένα παντρεμένο ζευγάρι που επισκέφτηκε την Αμερική, πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να παραβιάζουν περιουσία που δεν τους ανήκει. Οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να αλλοιώνουν περιουσίες που δεν τους ανήκουν.

«Θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί και διωχθεί και θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες για τις πράξεις τους».

Φαίνεται ότι οι ακτιβιστές δεν έχουν συλληφθεί ακόμη.

Η έρευνα που πυροδότησε τον βανδαλισμό

Η δράση είναι μια προσπάθεια της ομάδας να ευαισθητοποιήσει για την πρόσφατη έρευνά της σε 45 εγκεκριμένα από τη RSPCA αγροκτήματα όπου φέρεται να εντόπισαν 280 νομικές παραβιάσεις και 94 παραβιάσεις των κανονισμών DEFRA.

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τη βαναυσότητα και την ταλαιπωρία των ζώων σε κάθε φάρμα, συμπεριλαμβανομένων υποτιθέμενων σκηνών με νεκρά και πεθαμένα μωρά κοτόπουλα, νεκρά γουρούνια και σολομούς που τρώγονται ζωντανοί από τις ψείρες της θάλασσας.

Η Orla Coghlan, εκπρόσωπος της Animal Rising, δήλωσε: «Όπως η Feathers McGraw ξεγέλασε τον Γουάλας σε μια ληστεία τράπεζας, η RSPCA ξεγελούσε το βρετανικό κοινό πιστεύοντας ότι οι εργοστασιακές φάρμες του είναι – με οποιονδήποτε τρόπο – ένα αποδεκτό μέρος για να ζήσουν τα ζώα.

«Είναι σαφές από τις σκηνές σε 45 φάρμες εγκεκριμένες από τη RSPCA ότι δεν υπάρχει καλός τρόπος για να εκτρέφονται ζώα.

«Η RSPCA πρέπει να λάβει μια πιο τολμηρή στάση σχετικά με τη μετάβαση σε ένα σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά, ξεκινώντας με εκκλήσεις για δραστική μείωση του κρέατος».