Τσεχία: Κεραυνός χτύπησε δέντρο σε πάρκο, τραυματίζοντας 18 ανθρώπους

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τσεχία μετά από κεραυνό που χτύπησε δέντρο κάτω από το οποίο βρίσκονταν για να προστατευτούν από την ισχυρή βροχόπτωση, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο πάρκο του κάστρου Liberec-Vratislavice, που βρίσκεται στο Λίμπερετς, περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Πράγας.

Οι αξιωματούχοι των ομάδων διάσωσης δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τους τραυματίες, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και παιδιά και ότι το πάρκο φιλοξενούσε εκδήλωση.

Ο τσεχικός τηλεοπτικός σταθμός CT 24 μετέδωσε ότι πέντε από τους τραυματίες ήταν παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 16 ετών και ότι πέντε ενήλικες δέχτηκαν καρδιοαναπνευστική βοήθεια στον τόπο του συμβάντος.

Ο εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Λίμπερετς δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Liberecky Denik ότι είχε δεχθεί 17 ασθενείς, οι οποίοι είχαν όλοι τις αισθήσεις τους. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Πράγας.

Η Τσεχία επλήγη από ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ υπήρξαν επίσης αναφορές για πλημμύρες σε διάφορα τμήματα της χώρας.