Τρόμος σε πτήση: Σοβαρές ζημιές από χαλάζι σε αεροσκάφος

Η πτήση OS434 εκτελούσε πτήση από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας προς τη Βιέννη της Αυστρίας την Κυριακή, όταν προσέκρουσε σε «κύτταρο καταιγίδας», ανέφερε η Austrian Airlines σε δήλωσή της στο ABC News.

Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στα παράθυρα του πιλοτηρίου, σε ορισμένα καλύμματα και στη μύτη, η οποία σύμφωνα με τις φωτογραφίες, φαινόταν να έχει σπάσει!

«Νομίζω ότι βρισκόμασταν περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση, όταν μπήκαμε σε ένα σύννεφο από χαλάζι και καταιγίδα και άρχισαν οι αναταράξεις», δήλωσε στο ABC News μέσω γραπτού μηνύματος η Έμλεϊ Όκλεϊ, επιβάτης της πτήσης.

Η Όκλεϊ είπε ότι μέσα στην καμπίνα, μπορούσαν να ακούσουν το χαλάζι καθώς χτυπούσε το αεροσκάφος τους. «Μπορούσαμε σίγουρα να νιώσουμε το χαλάζι να πέφτει στο αεροπλάνο και ήταν αρκετά δυνατό και φυσικά σούπερ βραχώδες για ένα λεπτό», έγραψε στα social media.

Καθώς το αεροπλάνο – ένα Airbus A320 – περνούσε μέσα από την κακοκαιρία, η οποία, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, δεν ήταν ορατή στο ραντάρ του αεροσκάφους, το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα Mayday, λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε.

Παρά την περιπετειώδη προσέγγιση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Vienna-Schwechat, χωρίς να τραυματιστεί κανένας επιβάτης, ανέφερε η Austrian Airlines.

Η τεχνική ομάδα της Austrian Airlines επιθεωρεί επί του παρόντος τις ζημιές. «Μόνο όταν βγήκαμε από το αεροπλάνο είδαμε ότι έλειπε η μύτη! Οι πιλότοι έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά κρατώντας τα πράγματα όσο πιο ομαλά και ασφαλή μπορούσαν», δήλωσε η Όκλεϊ.

Πηγή: ethnos.gr