Τον έλουσαν με…μιλκ σέικ!

«Κέρασμα» ένα ποτήρι μιλκσέικ δέχθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Reform UK, κατά την πρώτη ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Ιουλίου, από μια γυναίκα που του είχε στήσει καρτέρι
Η… επίθεση με το δροσιστικό ποτό έγινε την ώρα που ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Ιουλίου στη Βρετανία, αλλά πήρε πίσω την ηγεσία του κόμματος με το έτσι θέλω, έβγαινε από μια ομιλία στο Κλάκτον της Βρετανίας.
Τότε, η γυναίκα που ακολουθούσε άδειασε ένα ποτήρι με μίλκσεϊκ πάνω του.

Ο Φάρατζ αποχώρησε από το σημείο χωρίς να δημιουργηθεί ένταση και οι εκπρόσωποι του υποβάθμισαν το περιστατικό λέγοντας πως «απλώς λερώθηκε το σακάκι του».

Ο Ρίτσαρντ Τάις, ο πρόεδρος του Reform, είπε ότι το κόμμα δεν εκφοβίζεται και ότι το συμβάν αυτό θα το βοηθήσει να κερδίσει χιλιάδες ψήφους.

Την Δευτέρα ο Φάρατζ έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη αυτής της προεκλογικής περιόδου, όταν ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί του κόμματος και θα είναι υποψήφιος για μια έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η κίνηση αυτή θεωρείται πλήγμα για τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ που υπολείπονται των Εργατικών γύρω στις 20 μονάδες, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ο Φάρατζ είναι περισσότερο γνωστός επειδή ηγήθηκε της επιτυχημένης εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016. Λόγω της δημοτικότητάς του, οι Συντηρητικοί πρωθυπουργοί αισθάνονταν πίεση να υιοθετήσουν σκληρότερα μέτρα κατά της μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια.Το κόμμα Reform UK ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 ως κόμμα του Brexit με ξεκάθαρη και σκληρή στάση εναντίον της ΕΕ.

Ο Φάρατζ γνωστός για της θέσεις του υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αν και δήλωσε μεταγενέστερα ότι απέτυχε, από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν δίπλα στο Reform UK. Ο Φάρατζ, πρώην διαπραγματευτής σε χρηματιστήρια εμπορευμάτων, συχνά φωτογραφίζεται με ένα τσιγάρο και μια μπίρα στο χέρι. Χαρισματικός και διχαστικός, επί τρεις δεκαετίες είναι το «πρόσωπο» των ευρωσκεπτικιστών στη Βρετανία και στο παρελθόν έχει κάνει σχόλια που χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικά από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Τον περασμένο μήνα είπε ότι οι μουσουλμάνοι δεν συμμερίζονται τις βρετανικές αξίες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος τον αποδοκιμάζει περιλούζοντάς τον με κάποιο ποτό: το 2019 του είχαν ρίξει ένα μιλκσέικ, ενώ έκανε εκστρατεία για το Κόμμα του Brexit στο Νιουκάσλ, ενόψει των ευρωεκλογών. Εκείνη τη φορά, ο δράστης καταδικάστηκε να του πληρώσει το καθαριστήριο.