Ολυμπιακά μετάλλια Παρίσι 2024

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τα μετάλλια φαίνεται πως θα μεταφερθούν στο βάθρο τοποθετημένα μέσα σε ένα δίσκο Louis Vuittonκαλυμμένο με τον καμβά Damier με την υπογραφή του οίκου.

Η μητρική εταιρεία LVMH, κορυφαίος συνεργάτης των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι, αποκάλυψε το σχέδιο την Τρίτη μαζί με τα εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1920 ρούχα που σχεδιάστηκαν για τους 515 εθελοντές που επιλέχθηκαν από την οργανωτική επιτροπή του Παρισιού 2024 για να παρουσιάσουν τα μετάλλια.
Ο Antoine Arnault, επικεφαλής επικοινωνίας, εικόνας και περιβάλλοντος του ομίλου, ξεκίνησε την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Bulgari στο Παρίσι, λέγοντας: «Όπως όλοι οι Γάλλοι, παρακολουθούμε την εξέλιξη του πολιτικού τοπίου της χώρας, αλλά τίποτα δεν θα μειώσει τον ενθουσιασμό μας ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων».

Με 24 μέρες να απομένουν μέχρι την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Arnault εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αθλητική διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία. «Η ίδια η ουσία των Αγώνων είναι να είναι μια στιγμή εκεχειρίας, ένα παγκόσμιο γεγονός που φέρνει κοντά χώρες, ανθρώπους, διαφορετικές πεποιθήσεις», είπε. «Αυτή η συνεργασία δεν θα επηρεαστεί σε καμία περίπτωση από το πολιτικό κλίμα στη Γαλλία.

Αφού αποκάλυψε τα μετάλλια που δημιούργησε ο οίκος Chaumet, τα ρούχα για την ομάδα της Γαλλίας που σχεδίασε ο Berluti για τις τελετές έναρξης και τα μπαούλα για τα μετάλλια και τους πυρσούς που παρήγαγε η Vuitton, η ομάδα παρουσίασε τις unisex στολές για τους εθελοντές που θα μεταφέρουν τα μετάλλια, oι οποίοι επιλέγονται από εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες σε όλη τη Γαλλία.

Το στυλ των unisex στολών, οι οποίες αποτελούνται από ένα μπλουζάκι πόλο, ένα φαρδύ παντελόνι και ένα παραδοσιακό καπέλο gavroche, είναι μια αναφορά στην τελευταία φορά που το Παρίσι φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924, η οποία συνέπεσε με τη γέννηση των αθλητικών ενδυμάτων.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr