Μία Κρητικιά με έντονη παρουσία στην ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται ανάμεσα στους 40 νέους Ελληνοαμερικανούς που ξεχωρίζουν για το 2026. Η Μπιάνκα Νικόλ Πηγουνάκη συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα «Forty Under 40» του Greek America Foundation, με τη δράση της να έχει αφήσει ήδη ισχυρό αποτύπωμα και στην Κρήτη.
Η Μπιάνκα Πηγουνάκη είναι μία από τους 40 νέους που επέλεξε το Greek America Foundation για την «Class of 2026», αναγνωρίζοντας την επαγγελματική πορεία, την κοινωνική προσφορά και τη δραστηριοποίησή τους στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.
Η επίσημη βράβευση των φετινών Forty Under 40 θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Greek America Honors.
Η Πηγουνάκη έχει ισχυρή παρουσία στην οργανωμένη κρητική ομογένεια. Είναι Philanthropic Chair της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, ταμίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και δραστηριοποιείται παράλληλα στον Cretan Association of Chicago.
Ιδιαίτερη σημασία για την Κρήτη έχει η φιλανθρωπική της δράση μέσα από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.
Ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής της δράσης συνέβαλε στην προσπάθεια συγκέντρωσης 95.000 δολαρίων για τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Ημέρας Alzheimer στα Χανιά, μια πρωτοβουλία με άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα στον τόπο καταγωγής της.
Πίσω από τη συγκεκριμένη προσπάθεια υπάρχει και μια βαθιά προσωπική ιστορία.
Ο πατέρας της, George, διαγνώστηκε με Alzheimer το 2023, γεγονός που, όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα του Greek America Foundation, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη προσωπική σημασία στη δράση της για την υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νόσο.
Παράλληλα με την ενασχόλησή της με την ομογένεια, η Μπιάνκα Πηγουνάκη έχει αναπτύξει τη δική της επαγγελματική πορεία στον χώρο της υγείας και σήμερα εργάζεται ως Oncology Sales Specialist στη Ferring Pharmaceuticals.
Η επιλογή της στους Forty Under 40 του 2026 έρχεται έτσι να αναγνωρίσει όχι μόνο την επαγγελματική της διαδρομή, αλλά και τη σταθερή παρουσία της στην κρητική και ευρύτερη ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ.
Και στην περίπτωση της Μπιάνκα Πηγουνάκη, η σύνδεση της νέας γενιάς της διασποράς με την Κρήτη δεν περιορίζεται στην καταγωγή.
Μεταφράζεται σε ενεργή συμμετοχή, προσφορά και δράσεις που επιστρέφουν στον τόπο και, στην περίπτωση των Χανίων, σε μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.
