Στη Γερμανία ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης – συνάντηση με ομογενείς, συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της ομογένειας χοροστάτησε σήμερα στο Μόναχο στην Θ. λειτουργία στον εορτάζοντα Ναό των Αγίων Πάντων ενώ συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που πήραν μέρος μουσικά  συγκροτήματα από την Κρήτη και χορευτικά με παραδοσιακούς χορούς της ομογένειας.” Είμαστε υπερήφανοι που κρατάτε στο εξωτερικό  ζωντανές τις παραδόσεις μας, που κρατάτε την Κρήτη μας ως σημαία πολύ υψηλα” είπε με συγκίνηση ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους ομογενείς ,στους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων τους οποίους και ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα, σήμερα μετά την Αρχιερατική Θ.λειτουργία στον καθεδρικό Ναό των Αγίων πάντων ακολούθησε παραδοσιακή εκδήλωση έξω από το Ναό όπου πήραν μέρος το κρητικό συγκροτήματα με τους Γρηγόρη Παραγιουδάκη, Μανόλη Δρύμη,  Μανόλη Δρακάκη και χόρεψαν ομογενείς και τα παιδιά τους με παραδοσιακές στολές.

Στην εκδήλωση παράλληλα με την ομογένεια, παρόντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης παραβρέθηκε και πολλοί Γερμανοί φίλοι των ομογενών μας με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές, ενώ εντυπωσιάστηκαν από τα κρητικά έθιμα και βίωσαν την  πατροπαράδοτη φιλοξενία.

 

Επιτυχία επίσης σημείωσε και η εκδήλωση συναυλία που έγινε χθες το βράδυ παραμονή των Αγίων πάντων μετά τον εσπερινό από την χορωδία “Μελωδία.”