Η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κλείνει 80 χρόνια ενημέρωσης και ιστορίας, 1946-2026

Συγκινητική στιγμή στα 80 χρόνια της «Πατρίς» – Το μήνυμα των απόδημων Κρητών στον Κώστα Ξυλούρη

Ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας, Κώστας Ξυλούρης, κάλεσε στη σκηνή τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Νίκο Καστρινάκη, υπογραμμίζοντας τους διαχρονικούς δεσμούς του με τον απόδημο ελληνισμό και τη συμβολή του στη δημιουργία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Καστρινάκης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του στην εκδήλωση, αναφερόμενος παράλληλα στο επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών που θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμπάρι.

«Αγαθή τύχη είναι που είμαι σήμερα εδώ. Ίσως διαβάσατε πριν από λίγες ημέρες ότι η καρδιά των απόδημων Κρητών θα χτυπήσει σύντομα στο Κολυμπάρι. Ευχαριστώ τον Κώστα Ξυλούρη για την ιδιαίτερη σχέση που έχει διατηρήσει με τους απόδημους, ως έναν από τους πρωτεργάτες του Συμβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών τόνισε ακόμη ότι για τους Κρήτες της διασποράς η «Πατρίς» αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από μια εφημερίδα.

«Για εμάς τους ομογενείς η εφημερίδα είναι κάτι παραπάνω. Είναι μια μεγάλη γέφυρα και, χάρη στον Κώστα Ξυλούρη, θα συνεχίσει να είναι μια γέφυρα που θα την περπατάμε καθημερινά μαζί. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό και του εύχομαι τα καλύτερα», είπε.