ΣΑ ΟΗΕ: Αναφορά των ΗΠΑ στις επιθέσεις της 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα

Τις επιθέσεις της «17 Νοέμβρη» στην Ελλάδα συμπεριέλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε έναν κατάλογο τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν σημαδέψει την εθνική μνήμη χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Την ειδική αναφορά έκανε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μάικ Γουόλτς, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την 25η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Για τους περισσότερους από εσάς, η 11η Σεπτεμβρίου δυστυχώς δεν είναι η μόνη τρομοκρατική επίθεση στην εθνική σας μνήμη», ανέφερε ο Αμερικανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Μπατακλάν στη Γαλλία, στις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Μπεσλάν στη Ρωσία, στη σφαγή σε σχολείο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, στην επίθεση στο Μογκαντίσου στη Σομαλία και «στις επιθέσεις της 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα».

«Κάθε μία: θάνατος, καταστροφή και τόσες πολλές αθώες ζωές που χάθηκαν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ένας κοινός κίνδυνος ενώνει ακόμη και τους πιο πικρούς εχθρούς».

Ο κ. Γουόλτς υποστήριξε ότι αυτό ενδέχεται να εξηγεί γιατί, σε ένα Συμβούλιο που συχνά διαφωνεί σε πολλά ζητήματα, «η καταδίκη της τρομοκρατίας παραμένει ένα από εκείνα τα λίγα πράγματα που όλοι κάνουμε μαζί και ομόφωνα».