Πυρκαγιά Κραν Μοντανά: «Δεν διενεργήθηκαν έλεγχοι από το 2020 έως το 2025», παραδέχθηκε ο δήμαρχος

«Δεν διενεργήθηκαν περιοδικοί έλεγχοι από το 2020 έως το 2025», παραδέχθηκε ο δήμαρχος του Κραν Μοντανά, αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά που έλαβε χώρα παραμονή πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμος του Κραν Μοντανά παραδέχθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν ελέγξει το Constellation Bar επί 5 χρόνια, μετέδωσε το γαλλικό BFM.

«Λυπούμαστε βαθιά γι’ αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Νικολά Φερό, σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τους λόγους που δεν διενεργήθηκαν οι έλεγχοι.

Σαράντα άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 119 τραυματίστηκαν.

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά

Η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε τη Δευτέρα έρευνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο υπόγειο του κτιρίου «Le Constellation».

H δημοτική Αρχή του Κραν Μοντανά αποκάλυψε την Τρίτη 6 Ιανουαρίου μίλησε για «παράλειψη» στους ελέγχους ασφαλείας κατά την περίοδο 2020-2025 σχετικά με το μπαρ «Le Constellation», το οποίο επλήγη από μια θανατηφόρα πυρκαγιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Παρόλο που μόνο το 2025 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 14.000 επιθεωρήσεις πυρασφάλειας στο δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την ανακάλυψη της παράλειψης να πραγματοποιηθούν περιοδικοί έλεγχοι σε αυτό το κατάστημα κατά την περίοδο 2020-2025», ανέφερε ο δήμος χαρακτηριστικά.

Ο Νικολάς Φερό, δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη θα καθορίσει την επίδραση που είχε μια τέτοια παράλειψη στα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία».

«Θα αναλάβουμε όλη την ευθύνη που θα καθορίσει η δικαιοσύνη», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

iefimerida.gr