Πατριαρχικό και συνοδικό συλλείτουργο στο Κάιρο της Αιγύπτου
Μαυροφορεμένες γυναίκες της Κρύας Βρύσης στέκονται μπροστά στο μνημείο του χωριού τους. Άλλες έχασαν τον άντρα τους, άλλες τα παιδιά τους, άλλες τα αδέλφια τους. Στέκονται εκεί, σε μια φωτογραφία που έχει τη δική της φωνή. Μια φωτογραφία - «φραγμός» στη λήθη και την αναθεώρηση της Ιστορίας. (Πηγή: Ημερολόγιο Πολιτιστικού).

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος στον Ιερό Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Καΐρου, την 17η Φεβρουαρίου 2024.

Κατά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προέστη ο άγων τα ονομαστήριά Του Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’, συλλειτουργούντων απάντων των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Συνοδικών αρχιερέων του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, επί τη περατώσει των εργασιών της Ιεράς Συνόδου (15-16 Φεβρουαρίου 2024).

Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη έλαβε χώρα και εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ευλαβεστ. Διακόνου π.Ειρηναίου, καταγομένου από την Γκάνα, πτυχιούχου της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Μέγας Αθανασιος», ο οποίος θα υπηρετήσει στην Ιερά Επισκοπή Αρούσσας της Τανζανίας.

Προ του πέρατος της Θείας Ευχαριστίας, την ΑΘΜ προσφώνησε ο Σεβ. Γέρων Μητροπολίτης Καισαρείας κ. Θεοφύλακτος, υπογραμμίσας  ότι η αγάπη του τιμωμένου Αγίου Θεοδώρου για τον Χριστό τον οδήγησε στο μαρτύριο, αλλά και τον ενδυνάμωσε κατά την διάρκεια του.