Ο βασιλιάς Κάρολος δείχνει, για πρώτη φορά, το εμβληματικό δωμάτιο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο δωμάτιο για τους θαυμαστές των royals και ο βασιλιάς Κάρολος θα τούς επιτρέψει από τη Δευτέρα να το επισκεφθούν! Το πρόσφατα ανακαινισμένο Centre Room, όπου συγκεντρώνεται η βασιλική οικογένεια πριν από τις μεγάλες στιγμές της στο μπαλκόνι, ανοίγει για πρώτη φορά στους επισκέπτες στις 15 Ιουλίου.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας γιόρτασαν στέψεις, γάμους και ιωβηλαία από το δωμάτιο και εκεί ο βασιλιάς επέλεξε να ηχογραφήσει το τελευταίο του μήνυμα για την ημέρα των Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο.

Οι τουρίστες μπορούν τώρα να απολαύσουν την ίδια θέα που βλέπουν ο βασιλιάς Κάρολος και η οικογένειά του. Το πολυτελώς διακοσμημένο Center Room βρίσκεται στη διαδρομή μιας νέας ξενάγησης στην Ανατολική Πτέρυγα του Παλατιού, η οποία προστέθηκε στο Παλάτι από τη Βασίλισσα Βικτώρια και τον Πρίγκιπα Αλβέρτο για να στεγάσουν την αυξανόμενη οικογένειά τους μεταξύ 1847 και 1849.

Το περιβόητο Centre Room οδηγεί στο ξακουστό μπαλκόνι

Η Caroline de Guitaut, επιθεωρητής των έργων τέχνης του βασιλιά στο Royal Collection Trust, λέει: «Ήταν ιδέα του πρίγκιπα Αλβέρτου να έχει ένα μπαλκόνι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, επειδή το είδε ως έναν τρόπο να επιτρέψει στη βασιλική οικογένεια να συνδεθεί με τους ανθρώπους. Και φυσικά ακριβώς έτσι, κατά μία έννοια, συνεχίζει να χρησιμοποιείται σε σημαντικές περιστάσεις».

Ο βασιλιάς Κάρολος σε πρόσφατη εμφάνιση στο μπαλκόνι με μέλη της οικογένειάς του
«Αλλά άρχισε να χρησιμοποιείται πολύ νωρίς στη βασιλεία της Βασίλισσας Βικτώριας, από το 1851 που άφησε τα στρατεύματα στον Κριμαϊκό Πόλεμο και καλωσόρισε τους πίσω στην επιστροφή», πρόσθεσε.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ιδιαίτερο πορτρέτο του βασιλιά

Ενώ οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να βγουν στο μπαλκόνι ή να τραβήξουν φωτογραφίες, μπορούν να θαυμάσουν την τεράστια συλλογή έργων τέχνης, επίπλων και διακοσμητικών.